imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Magyar fotós képei a világ legjobb mobilfotói között!


Keresnyei Vince két képe is különdíjat kapott a legnagyobb mobilfotós díjon, ahol már 20 kategóriában induhattak a világ legjobb mobilos művészei.

A Mobile Photo Awards 2011-ben azért jött létre, hogy megismertesse a világgal a mobilfotósok és művészek világát. Az immár 9. alkalommal megrendezett versenyen elért eredmény talán a legnagyobb elismerés, amit jelenleg egy mobilfotós elérhet.

A technológia, és a mobileszközök fejlődése jól látszik a nyerteseken. Nem abban, hogy élesebbek lennének a képek, telítettebbek a színek, de olyan alkotások is bekerültek, amiknek látszólag kevés közük az eredeti fotóhoz. A kitétel mára ugyanis az, hogy a képeket bárhogy lehet manipulálni, de csak a telefonon vagy tableten elérhető appokkal. Így a mobilos művészeknek is nagyobb tere van kiteljesedni, és többek között ilyen alkotásokkal bővülhetett a paletta (és ezek még nem is a visual FX kategóriában indultak):

Still Waiting for Love by Pati John
My Cinnamon Girl by Jane Schultz

Persze a képek java része alapvetően olyan, ami technikailag a mi iPhone-unkból is kijöhetett volna, ha épp eltaláltunk volna egy ennyire szép kompozíciót, fényeket, és még kicsit foglalkoztunk is volna az utómunkával. Az, hogy ehhez valójában hány embernek van megfelelő érzéke és elhivatottsága, az egy teljesen más kérdés.

Praying Mantis by Leigh Darilek

Idén összesen 20 kategóriában nevezhettek a művészek, kategóriánként 1 nyertessel és különdíjasokkal. A kategóriákat felsorolni is hosszú, mert van itt minden az önarcképtől kezdve a már említett Visual FX és Digital fine Artig, és a “hagyományosabb” utazós és utcai kategóriák mellett már a Sötétség is külön kategóriát kapott, amihez nyilván jól jött az éjjeli mód fejlődése például az iPhone-ban is. A kategóriák listáját az eredményhirdetés oldalán böngészheted végig, ahol a linkekre kattintva megtekintheted a nyertest és a különdíjasokat.

zangiel duplázott

Az idei Mobile Photography Awards különdíjasai között magyar nevet is találhatunk, méghozzá nem is egyszer! Keresnyei Vince nevét mi a szerkesztőségben először júliusban ismertük meg, akkor a 12. iPhone Photography Awardson kapott a Deákon lőtt képe különdíjat. A sárga szöcskéket azóta az Apple hivatalos Instáján is megosztotta.

Ezúttal két képe is különdíjat kapott. A csendélet kategóriában különdíjas “Szivárvány az ablakban” képe szakképzett kollégám szerint azért nagyszerű, mert látszik rajta a külső és a belső világ, és közte az elmosódott tér. Én ennyire nem értek hozzá, szerintem csak rohadt jó lett:

Rainbow in the Window Vince Keresnyei

Az utazás és kaland kategóriában kiemelt Szelim-Barlangban készült képe talán már nem ennyire összetett, egyszerűen azt látom, hogy nem kell a világ másik végére utaznunk, ha lélegzetelállító természetképet szeretnénk lőni. Vince Tatabányánál megállt, és nyert:

Szívből gratulálunk, Vince! Kövessétek Instán, mert nem áll le a tartalmakkal!

Forrás: Mobile Photography Awards

Neked melyik fotó a kedvenced a díjazottak közül?

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!