imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Magyar iOS-fejlesztők: Anon


Három tettre kész, tehetséges gimnazista, egy jó ötlet, és elég elszántság ahhoz, hogy valami igazán jót alkossanak. Romhányi József után a Magyar iOS-fejlesztők rovatunk az Anon csapattal robog tovább, akik elkészítették a saját kérdezz & felelek alkalmazásukat. A szó innentől az övék.

Kratochwill Áron vagyok, az Anon Kft. és az Anon mobilalkalmazás ügyvezetője.
Köszönöm a lehetőséget az iMagazinnak, hogy bemutathatom nektek a projektünket. Az Anon egy közösségi kérdezz-felelek platform, melyet három, most végzett gimnazista készített. Az applikáció jelenleg elérhető mindkét fő platformra, iOS-re és Androidra egyaránt.

Az Anon története két éve kezdődött, amikor a gimnáziumi éveink alatt folyton abba a problémába ütköztünk, hogy a rengeteg felmerülő kérdésünkre nem tudtunk kielégítő választ kapni. Számos dolgot szívesen megkérdeztünk volna barátainktól, ismerőseinktől vagy akár olyan emberektől, akiket csak látásból ismerünk, de valamiért mégse vettük rá magunkat, hogy ezt nyilvánosan megtegyük.

Így született meg az Anon ötlete, hogy létrehozzunk egy olyan közösségi helyet, ahol a fiatalok szabadon, akár név nélkül feltehetik kérdéseiket egymásnak, és arra a lehető leggyorsabban választ kaphatnak barátaik által. Célunk, hogy biztonságos környezetet teremtsünk a felhasználók számára, minimalizálva a zaklatások számát – ez az eddigi hasonló oldalaknál nem nagyon jellemző.

Miben más az Anon, mint a többi hasonló Q&A oldal?

Az eddigi kérdezz & felelek platformok döntő többsége egymáshoz hasonló felépítésű, miszerint ha valaki kérdést szeretne feltenni egy adott személynek, akkor a kérdés először beérkezik a felhasználó “inbox”-ába, ahol az összes feltett kérdése látható. Ezeket ekkor csak ő láthatja és csupán azután válik elérhetővé mindenki számára, miután azt megválaszolta.

Emiatt a folyamat lassabb, illetve sok esetben nem születik válasz az adott kérdésre. Továbbá a jelenlegi megoldások mindegyike teljes nyitottsággal működik, nincs bennük lehetőség kényesebb kérdések névtelen feltevésére. A kérdések és válaszok mindenki számára elérhetőek, emiatt a fiatalok sokszor nem úgy használják a platformokat, mintha csak barátaikkal beszélnének, mivel akár szülök, tanárok, idősebb személyek is bármikor megtekinthetik ezeket.

Az Anon a jelenlegi megoldásokkal ellentétben már egyből megjeleníti a feltett kérdéseket, ami által gyorsabb a konkurenseknél. Ez a funkció többek közt a sok követővel rendelkező netcelebek számára is előnyös, mivel rájuk az átlagnál többen kíváncsiak, ezáltal több kérdést is kapnak. Erre a sok kérdésre képtelenség egyedül válaszolni, hiszen ez rengeteg időt és energiát emészt fel, ezért a kérdezők sokszor válasz nélkül maradnak.

A mi megoldásunkkal, azzal, hogy nem csupán a kérdezett fél adhat választ, hanem tulajdonképpen bárki, sok esetben levesszük a terhet a felhasználók válláról. Ezáltal aktívabb közösségeket is ki tudunk alakítani. Ezenkívül, ha valaki személyesebb kérdést szeretne feltenni a másiknak, azt akár privát üzenetben, névtelenül is megteheti, ami eddig egyetlen Q&A alkalmazásban sem volt elérhető.

Továbbá a felhasználók választhatnak, hogy nyilvános vagy privát profilt szeretnének használni. Amennyiben privát profillal használják az alkalmazást, akkor csak az általuk jóváhagyott követőik láthatják a nekik feltett kérdéseket és válaszokat, azonban ettől függetlenül bárki kérdezhet tőlük. A privát profil lehetősége kedvező azoknak, akik nagyobb figyelmet szentelnek a személyes szférájuk védelmére. Ezáltal akár személyesebb kérdésekre is válaszolhatnak, hiszen azok csupán a barátaik számára lesznek láthatóak.

Az alkalmazás zárt rendszerben működik és nagy figyelmet fordít a biztonságra. Annak érdekében, hogy minimalizáljuk a zaklatások számát, a regisztráció Facebook-fiókhoz kötött. A felhasználók számára regisztráció előtt semmilyen tartalom nem érhető el, így kérdezni is csak ezt követően lehetséges. Ezáltal bonyolultabb újabb fiókot létrehozni, mintha egyszerű e-mail regisztrációval rendelkeznénk, valamint a userek a Facebook-összeköttetés miatt könnyebben találnak új barátokat az alkalmazáson belül, akiktől kérdezhetnek.

Az alkalmazás március óta elérhető az App Store-ban és a Google Play-ben, azóta több ezer fiatal használja, hogy barátairól, ismerőseiről vagy internetes influencerekről tudjon meg új dolgokat. Egy népszerű YouTube-os már videót is készített az Anon-ról, ahol bemutatja az alkalmazás lényegét, és elmondja, neki miért szimpatikus.

Töltsétek le az Anont iPhone-ra, iPadre vagy Androidra és kérdezzetek akár tőlünk vagy akár a barátaitoktól!

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!