imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Magyar iOS-fejlesztők: Mikó Botond


Újabb részéhez érkezett az itthoni iOS-fejlesztőket bemutató sorozatunk. Ebben a részben Mikó Botond mutatkozik be, aki a középiskolai tanulmányai mellett kezdett belemélyülni az iOS-fejlesztésbe, és már meg is található gy alkalmazása App Store-ban.

Mikó Botond vagyok 16 éves és körülbelül négy hónapja írtam meg az első alkalmazásom, szóval nem régóta foglalkozom fejlesztéssel. Informatikai középiskolában tanulok, de első év után még csak a programozás alapjait vettük át, amelyek nem voltak kielégítőek nekem, így belekezdtem valami komolyabba, az iOS-fejlesztésbe. Az elméleti alapok sokat segítettek, de szinte mindent meg kellett tanulnom.

Igazából én sose vagyok elégedett, hiszen fél éve az volt a nagy vágyam, hogy tudjak valamilyen alkalmazást írni és hogy elkészítsem a WhichCountry-t, de ma már mind a megszerzett tudásom, mind a WhichCountry-t is kevésnek látom és valami sokkal komolyabbat szeretnék készíteni, legyen az üzleti, közösségi vagy szórakoztató alkalmazás. Igazából mindegyikre van ötletem, hamarosan kiderül hogy melyiket váltom valóra. Viszont az biztos, hogy megteszek minden tőlem telhetőt, hogy versenyképes legyen a tudásom. Úgy tartom, hogy talán a legfontosabb dolog a dizájn, így igyekszek mindenhol a letisztult elegáns vonalat követni. Jelenleg pénzt sem keresek az alkalmazásokból, mivel az elsődleges célom a szakmai elismerés.

TimeWay

TimeWay

Az első alkalmazásom a TimeWay nevet kapta ez az alkalmazás mini játékokra épül, akár pármásodperces játéknak is nevezhetném. Három ilyen mini játékot is tartalmaz az első egy guillotine, aminek a pengéje egy random pillanatban elindul lefelé és mielőtt levágná az ujjad el kell kapni a kijelzőről. A második pályán tíz másodperc alatt kell minél több piros gombot lenyomni. A harmadik pedig egy egyszerű ugrálós játék, ami folyamatosan gyorsul. Ez a játák talán pont az egyszerűségében és a letisztult dizájnjában rejti a varázsát. Hiába ez volt az első alkalmazásom, ezt a játékot még csak most küldtem el az Apple-nek, mivel annyira belefelejtkeztem a WhichCountry-ba, hogy kevésbé foglalkoztam a TimeWay-el.

UPDATE: Időközben a TimeWay is megjelent az App Store-ban, innen tölthető le.

WhichCountry

WhichCountry

A második játékom pedig a már emlegetett WhichCountry. A WhichCountry egy kvízjáték, ez is három részből áll és minden részen belül 60-60 pálya található. Az első részben az ország körvonala alapján kell kitalálni, hogy melyiket látod. A másodikon az adott ország fővárosa, a harmadikon pedig a zászlója alapján lehet kitalálni az országot. Minden helyes válaszért kapsz egy pontot, amelyet később segítségként tudsz felhasználni.

WhichCounty

Itt is a letisztult elegáns dizájnt követtem, arany és barna színben úszik a játék. Ez már nem az idő haszontalan eltöltésére lett kitalálva, hiszen garantáltan tanul vele minden ember. A WhichCountry-t elindítottam a magyar app fejlesztők versenyén az „Appra magyar”-on, jelenleg ez az új célom és álmom, szóval ha tetszik az alkalmazás akkor itt tudtok támogatni egy szavazattal.

Egy rövid kis videót is összeállítottam nézzétek meg!

Zárásként remélem, hogy sok fiatal belekezd hasonló dolgokba és bár nem könnyű, de ha így tesznek, sok sikert kívánok nekik/nektek!

• WhichCountry letöltése az App Store-ból (iPhone, ingyenes)

• TimeWay letöltése az App Store-ból (iPhone, ingyenes)


Sorozatunkat természetesen a jövőben is folytatni kívánjuk, ha szeretnél bemutatkozni egy hasonló cikkben az iMagazin olvasótáborának, !

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!