imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Magyar iOS-fejlesztők: Orbán Balázs


Új sorozatot indítunk itt az iMagazinon, melyben magyar iOS-fejlesztőknek szeretnénk lehetőséget adni, hogy bemutatkozzanak néhány mondatban, illetve hogy megismertessék alkalmazásaikat az olvasóinkkal. A sort Orbán Balázs indítja.

Mindenek előtt szeretném megköszönni az iMagazin szerkesztőségének, hogy lehetővé tette ennek a cikknek a megszületését. Egy kicsit magamról, a fejlesztéseimről és azoknak a keletkezéséről fogok írni.

A nevem Orbán Balázs, 16 éves iOS fejlesztő vagyok Pestről. A programozást még kiskoromban kezdtem, mindig is érdekelt. iOS-re kicsit több mint egy éve fejlesztek és azt kell hogy mondjam, úgy érzem megtaláltam a nekem tökéletes platformot, ahol lehetőségek tárháza áll rendelkezésre. Eddig öt saját fejlesztésű játékot adtam ki, volt sikerem és kudarcom is. Nem is húznám tovább a szót, jöjjenek a fejlesztések!

Főként játékokat programozok. Miért? Több ok miatt is: Erre van nagyobb kereslet, de ami sokkal fontosabb, ebben a kategóriában van sok-sok ötletem.

 

Akasztófa+

Orbán Balázs iOS Akasztófa+

Ez volt a legelső alkalmazásom, ez a játék nagyon fontos nekem. Mikor elkezdtem tanulni az iOS programozást, rá egy hétre kezdtem el a fejlesztését ennek a játéknak, tehát mondhatni már a kezdetektől dolgozom vele. Közel 9 hónapba telt mire befejeztem, ugyanis mellette folyamatosan tanultam az Xcode használatát és ha valami újdonság volt egyből kipróbáltam benne. Ennek több következménye is van a játékra nézve: Nagyon sok funkció került bele, de mivel eredetileg nem szántam kiadásra, a felhasználói felület sem annyira szép, designos mint egy komolya, eladásra tervezett App-nál. Májusban adtam ki, próba-szerencse alapon. Minden várakozásomat túlmúló siker lett belőle. Mára körülbelül 30 000-en szedték le, ennek 95%-a Magyarországon. Egy hétig még #1 ingyenes alkalmazás is volt a magyar App Store-ban.

Funkciókról néhány szót: A klasszikus akasztófa továbbgondolása sok-sok extrával, 4 egyjátékos és online többjátékos játékmóddal.

Valami volt ebben a játékban, amit az emberek szerettek, nem tudom megmondani hogy mi, de máig sem nem sikerült megközelíteni az Akasztófa+-nak a sikerét. Ha valaki még nem ismerné, itt töltheti le teljesen ingyen.

 

TouchSpark

Orbán Balázs: iOS TouchSparkEz volt az a játék, amitől óriási sikert vártam. A semmiből jött az ötlet hozzá, szerintem egy igényes rendszert és jó játékmenetet sikerült kialakítanom. De úgy tűnik nem. Ez a fejlesztésem volt eddigi legnagyobb kudarcom. Öt hónapig fejlesztettem és a mai napig nem érte el az 500 letöltést.

A játék a reakcióidőnket teszi próbára fokozatosan nehezedő játékmenettel, két egyjátékos és online többjátékos játékmódokkal. Szikrákat kell nyomogassunk, amik véletlen helyen jelennek meg és különböző színűek lehetnek. Minden színű mást dolgot csínál, valamelyiknek pozitív, másoknak negatív hatása van.
Ha felkeltette a játék az érdeklődésed, itt tudod letölteni teljesen ingyen.

 

Ügyességi játékok

A TouchSpark kudarca után valamit változtatnom kellett. Előttem volt egy nyár tele lehetőséggel. Ezért abbahagytam a nagy több hónapos projekteket és átálltam egyszerű, gyorsan programozható, de praktikus, élvezhető ügyességi játékokra. Mostanában úgy is ez a divat, Flappy Bird, 2048 stb. Ezek mind-mind ilyen játékok. Nem tudom meddig fogom folytatni ezt a sorozatot, mivel alig pár hete kezdtem el még nem tudok eredményekről beszámolni. Eddig három játék született ebben a kategóriában, ezeket épp csak egy mondatban mutatnám be. [Szerk.: mindegyik ingyenesen letölthető a játék nevére kattintva.]

Bump the Balls: Klasszikus faltörőhöz hasonló játék, csak fal nélkül. A játék folyamán egyre több labdát kell megóvni a leeséstől. Nekem máig a kedvencem a sorozatból, egyszerű, de szórakoztató, elég egy fél-egy perc is a játékhoz.

Bong! (Bounce the Ball): Egy kis labdát kell a kijelzőn belül tartani úgy, hogy nagyobb masszív kék labdákat helyezünk el a kijelzőn. A kis labda folyamatosan gyorsul, nagy labdákból pedig csak három darab lehet egyszerre.

Funny Ball: A mai trendeket követve ez egy nagyon egyszerű és nagyon idegesítő játék. Egy labdával kell felfele ugrálnunk, cél hogy minél magasabbra jussunk el. FIGYELEM: Nagyon nehéz, nektek elárulom, van egy speciális ugráskombináció, amivel könnyen lehet messze eljutni.

Orbán Balázs: iOS ügyességi játékok

Ennyi lett volna, remélem tetszett a cikk és egy-két játék talán tetszeni is fog . :) Egy évi munkámat láthatjátok ebben a cikkben, nem tervezek leállni egyhamar a fejlesztéssel, szóval lehet fogtok még rólam hallani. Mindenféle visszajelzést szívesen várok, ugyanis célom a lehető legjobb minőségű játékok készítése. Ha bármi hibát találtok vagy ötletetek van, nyugodtan írjatok kommentet, válaszolok és lehetőség szerint javítok mindent.

Még egyszer köszönöm a szerkesztőségnek a lehetőséget.


Sorozatunkat természetesen a jövőben is folytatni kívánjuk, ha szeretnél bemutatkozni egy hasonló cikkben az iMagazin olvasótáborának, !

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!