imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Magyar iOS-fejlesztők: Parti Albert


Ismételten jelentkezünk magyar iOS-fejlesztőket bemutató sorozatunk legújabb, nyolcadik részével, melyben az App Store-ban már több mint 10 alkalmazással rendelkező Parti Albert ír egy kicsit Horgásznapló nevű appjáról.

Sziasztok! Szeretném megköszönni az iMagazin szerkesztőségnek, hogy megjelenhetett itt ez bemutató. Először is magamról: 37 éves debreceni vagyok kb. 2-3 éve kezdtem el iOS-re programozni. Egy éve minden hétvégén, amikor csak tehetem elmegyek horgászni a párommal kikapcsolódás és a friss levegő céljából, és ekkor döntöttem el, hogy írok egy alkalmazást magamnak és a horgászoknak.

A horgásznapló alkalmazás segítségül szolgál kezdő és profi horgászoknak. Az iCloud szinkronizáció segítségével a rögzített adatok több készüléken is elérhetőek, ha azok azonos iCloud azonosítóval vannak bejelentkezve. Az alkalmazásban összesen 12 funkciót érhetünk el a különböző menüpontokból.

Horgásznapló

A Magyarország természetes vízi halai menüpontban 55 halfajta található meg a halak leírásaival együtt. A Horgász tippek! menüpontban olyan folyamatosan frissülő tippeket találhattok, mint például etetőanyag tippek, horogkötés tippek, csali tippek, fogási tippek. A Horgászboltok részen Magyarország horgászboltjait lehet megtalálni. A folyamatosan frissülő listában láthatjuk, hogy a boltok milyen távolságra vannak tőlünk, a GPS használata segítségével pedig elnavigálhatunk a horgászbolthoz. Megtekinthetjük a nyitva tartás időpontjait is, illetve a keresővel kereshetünk megyére, városnévre, vagy boltnévre.

A Horgászhelyek menüpontban megtalálható Magyarország összes ismert és kevésbé ismert horgászhelye Dunán innen, Tiszán túl. A magán és állami horgászvizek, tavak, folyók. Térképen, útvonaltervvel, elérhetőségekkel, folyamatosan frissülő adatokkal. A fotóalbumban megtaláljuk a fogási naplóban rögzített képeket összesítve. A kiválasztott képeket megoszthatjuk üzenetben, e-mailben, Twitteren, és Facebookon is.

Horgasznapló

Az alkalmazásban található egy csevegés funkció is. A chatbe saját e-mail címünkkel regisztrálhatunk, ezután létre lehet hozni Group szobákat a chateléshez. Rákereshetünk felhasználókra is, akikkel lehet privátban chatelni. A Víztérkódok menüpontban megtaláljuk Magyarország vizeinek a víztérkódjait. A Fogási tilalmak – méretek menüben elolvashatjuk az idei évre érvényes tilalmi és méretezési szabályzatot, táblázatot. A szöveget a beépített szövegolvasóval fel is olvastathatjuk, ha a szöveget kijelöljük és utána a hanglejátszás gombot megérintjük.

A fogási naplóban rögzíthetjük a fogásainkat. A fogásokat dátummal rögzítjük így nyomon tudjuk követni napra pontosan a fogásokat. A horgász adatlap menüben rögzíthetjük a Horgászigazolvány és Állami Horgászjegy adatait. Az információ RSS részen azon horgászweblapok híreit olvashatjuk, melyek rendelkeznek RSS szolgáltatással, vagy kézzel is beállíthatunk egy RSS címet. Végezetül, a beállításokban az alábbi lehetőségek érhetők el: További alkalmazások, Tipp beküldése, Horgászhely beküldése, Horgászbolt beküldése, Adatbázis letöltés, Általános beállítások, Visszajelzés-Hibajelentés, Verzió szám.

• Horgásznapló letöltése az App Store-ból (iPhone, 1,99 €)

Több további alkalmazásom is elérhető App Store-ban amiket csak röviden ismertetnék:

Simple Extra Calculator (univerzális, 0,99 €)
Ez egy számológép-alkalmazás, melyből van fizetős, és ingyenes Lite verzió is.

My Sound Recorder (univerzális, 0,99 €)
Hangrögzítő alkalmazás, szintén fizetős és lite verzióval.

Parti Albert

Simple iCurrency Converter (univerzális, ingyenes)
Ingyenes valutaváltó alkalmazás.

My Car Notes (univerzális, ingyenes, IAP)
Autós jegyzetalkalmazás, alkalmazáson belüli vásárlással elérhető extrákkal.

Utazási költségszámítás (univerzális, ingyenes)
Üzemanyag-fogyasztás számolása, letölthető üzemanyag árak.

Parti Albert

Bird Touch (iPhone, ingyenes)
Ingyenes játékalkalmazás.

Stock Box (univerzális, 1,99 €)
Fizetős raktárkezelő alkalmazás.

Remélem felkeltette érdeklődéseteket a cikk, jó szórakozást és jó kapást kívánok!


Sorozatunkat természetesen a jövőben is folytatni kívánjuk, ha szeretnél bemutatkozni egy hasonló cikkben az iMagazin olvasótáborának, !

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!