imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Magyar iOS-fejlesztők: Pixelinvoke Games – The Christmas Journey


Ahogy tavaly, idén is jelentkezik karácsonyi különkiadással Magyar iOS-fejlesztők című sorozatunk. Sőt, ismét a tavalyról ismerős Pixelinvoke Games játékával: a The Cristhmas Journey ugyanis szép nemzetközi sikereket ért el. Át is adjuk a szót Kolbert Istvánnak, aki erről fog mesélni.

A Pixelinvoke Games idei karácsonyi játékát az Apple közel 30 országban (Egyesült Királyság, Ausztrália, Kína stb.) emelte ki a „Best New Games We Love” kategóriában az App Store főoldalán. A The Christmas Journey egy érintőképernyőre megálmodott gyűjtögetős játék, ahol egy változó létszámú csapatot összeállítva kell minél több virtuális pénzérmét gyűjteni a játékfigurákkal.

A játék háttérsztorija megtekinthető az alábbi videón:

A megszerzett érmékből további figurák vásárólhatók, különböző képességekkel (dupla ugrás, pénz mágnes és jégtömb törés). A figurákat érdemes stratégiai alapon összeválogatni, de úgy is összeállíthatjuk a csoportot, hogy a szívünknek legkedvesebb játékok ugráljanak az érmekért.

The Christmas Story

Több, mint 20 különböző nehézségű pályán gyűjthetük az érmekét. Különlegesség, hogy jutalomként magával a Mikulás karakterével is játszhatnak azok a játékosok, akiknek az összes érmét sikerül összegyűjteniük. Versenyezni is lehet a barátainkkal, ugyanis az iOS – mint már megszoktuk – felvevő funkciójának, a Replay Kit-nek köszönhetően tovább küldhetjük rögzített játékunk.

Egyedülálló látványvilág

Magát a grafikát digitális táblákon, kézzel rajzolta a csapat. A MOME egykori és jelenlegi tehetséges hallgatói nemzetközileg is egyedülálló látványt kölcsönöztek a játéknak A színek és formák melegséget és meghittséget árasztanak, míg haladunk végig a pályán.

The Christmas Story
Karácsonyi dalok Pixelinvoke átdolgozásban

Nem csak a grafika kölünleges a játékban. Amennyiben nem a silent mode hívei vagyunk, mindenképp érdemes fülhallgatón keresztül élvezni a kellemes aláfestő zenéket, amelyek tökéletesen passzolnak a játék feelingjéhez, dizájnjához.

A zenéért, hangzásért felelős csapattagok minden hangot és dallamot a játék ritmusához alakítva hangstúdióban, egyenként vettek fel,  ami a meghitt, békés karácsonyi hangulatot tükrözi.

The Christmas Story

Az egész játék egy mesebeli téli tájba repít minket, ahol nagy figyelmet fordítottak az élethű hangokra, mint a jég törése vagy a hó ropogása a talpak alatt. A befektetett munka és gondos törődés tette gazdagabbá a The Christmas Journey-t.

A játékhoz feldolgozott karácsonyi dalokból készítettünk egy playlistet:

Ezen kívül fejlesztettünk egy különálló karácsonyi naptáralkalmazást is, mely Christmas Gift Calendar néven érhető el az App Store-ban. A különlegessége, hogy a karácsonyi dalokat egy beépített zenejátszó segítségével bármikor meghallgathatják a felhasználók, és nagy felbontású háttérképeket is letölthetnek iPhone-ra és iPad-re.

The Christmas Story
A Pixelinvoke Games csapatáról

2014-ben alakultunk Budapesten. Az elmúlt 3 évben saját finanszírozásból, befektetők nélkül működünk, de a mostani nemzetközi siker nyomán megindultak a tárgyalások régiós inkubátorokkal és szakmai befektetőkkel.

Elsősorban az egyedülálló látványvilággal és hangzással szeretnénk kitűnni a mobilos játékfejlesztő csapatok közül. Kombináljuk az analóg és a digitális technikát amivel sikerül egyedi és új dolgot alkotni, így tovább fokozzuk ezt az új “kézműves” irányt a játéktechnológiában.

A mobilos játékpiac legnagyobb szereplőivel szemben nem a profitmaximalizálásra helyezzük a hangsúlyt, hanem magára a játék örömére és a kompromisszumok nélküli élményre.

• The Christmas Journey letöltése az App Store-ból (univerzális, ingyenes, IAP)
• Christmas Gift Calendar letöltése az App Store-ból (univerzális, ingyenes)

Sorozatunkat természetesen a jövőben is folytatni kívánjuk, ha szeretnél bemutatkozni egy hasonló cikkben az iMagazin olvasótáborának, !
iPad Mini

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!