imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mailbox for Mac béta


Még áprilisban jelentette be a korábban a Dropbox tulajdonába került fejlesztőcsapat, az Orchestra, hogy érkezik az eddig csak mobilra elérhető népszerű e-mail kliensük, a Mailbox maces változata. A szoftverből múlt héten jelent meg a publikus bétaváltozat, a hétvége folyamán pedig nekem is megérkezett a betacoinom, úgyhogy gyorsan ki is próbáltam.

Ha valaki nem ismerné, a Mailbox egy letisztult levelezőkliens, aminek eddig iOS és Android verziói voltak. A legnagyobb előnye szerintem az, hogy hihetetlenül egyszerűen kezelhetjük és csoportosíthatjuk a leveleinket, pár söpréssel to-do listákhoz adhatjuk őket vagy emlékeztetőket állíthatunk be velük. Gyakorlatilag ezt a megoldást vette át többé-kevésbé az Apple is az iOS 8 Mail appjában.

Mailbox for Mac béta

Valamiért sosem tudtam rávenni magam, hogy iOS-en használjam a Mailboxot, de mégis nagyon örültem a hírnek, hogy itt a maces verzió. A publikus bétára jelentkezni lehet, majd pár percen/órán/napon belül kapunk egy betacoin nevű kis gifet, amivel aktiválhatjuk a szoftvert. Ezután hozzáadhatjuk az e-mail fiókjainkat. Itt futottam bele már korábban is abba a problémába, hogy a Mailbox elég korlátolt ami a támogatott e-mail szolgáltatókat illeti: Gmail és iCloud címeket használhatunk vele, de más szolgáltatásokat nem.

A Gmail fiókomat valamiért nem tudtam hozzáadni, de biztos csak én bénázok, mindenesetre folyamatosan azt a hibaüzenetet kaptam, hogy engedélyezzem az IMAP-támogatást, ami természetesen be van kapcsolva, hisz a telefonomra és az OS X Mailbe is ezen a protokollon keresztül érkeznek be a levelek. Arra kell figyelni, hogy a Gmailben a Settingsben a Labels-nél is engedélyezve legyen a Show in IMAP opció a Trash, Sent, All Mail, stb. mappákra. Az iCloud fiókommal mindenesetre azonnal sikerült összelőni.

A kezelőfelület az iOS-appból megszokott világos, letisztult hangulatot hozza, szerintem nagyon-nagyon szép, persze ízlések és pofonok. Az e-mail listában ugyanúgy jobbra-balra görgetéssel tudjuk archiválni, törölni, listához adni vagy időzíteni a leveleinket. Ha telepítve van a mobilalkalmazás, akkor azt is megadhatjuk, hogy egy levél a telefonunkon „legyen elintézendő”.

Mailbox for Mac béta

Ami kicsit zavart a Mailbox for Macben az a dokkon megjelenő olvasatlan e-mail számláló. Ez vagy az inboxunkban lévő levelek számát mutatja (ami nekem elég sok), vagy egy 1-est, de azt nem tudjuk megadni, hogy a ténylegesen olvasatlan levelek látszódjanak. Tudom-tudom, a Mailbox lényege pont az, hogy segítsen a „zero inbox-elv” követésében, vagyis hogy a leveleinket ne az inboxban, hanem az archívumban vagy egyéb kategóriákban tartsuk, de az olyan régimódi embereknek mint én, legalább egy beállítási lehetőséget adhattak volna.

Ezen kívül nagyjából mindenben ugyanaz a Mailbox mint mondjuk az Apple Mail, a keresőjéről a rövid tesztem alatt nem derült ki, hogy jobb vagy rosszabb lenne, sebességben talán kicsit gyorsabb, bár az is igaz, hogy csak az egyik e-mail címemmel tudtam kipróbálni, amit nem is annyira használok, így a Mailben tárolt kb. 20 000 e-mailhez képest csak 1000 db körüli mennyiséggel kellett megbirkóznia.

Mailbox for Mac béta

Annak aki használja az iOS verziót szerintem mindenképp érdemes egy pillantást vetnie rá. Ha kezelné a nem csak Gmail/iCloud fiókokat, akkor én is komolyan elgondolkoznék rajta mint elsődleges e-mail kliens, főleg a to-do menedzselési lehetőségek miatt.

A Mailbox bétája ingyenesen letölthető a honlapjukról, itt tudunk betacoint is igényelni.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!