imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Majdnem 1 méter magas lett a HomePod


Az Apple otthoni okoshangszórójának történetében elég érdekes fejezetekre is lehet bukkanni. A Bloomberg annak járt utána, miért csak most, több évvel a konkurencia után jött ki az Apple a HomePoddal. Meglepő válaszokat találtak.

A HomePod története öt évvel ezelőtt, 2012-ben kezdődött. Pár mérnök a Mac részlegről keveselte az akkori kisméretű Bluetoothos hangszórók, mint például a Bose, JBL és Harman Kardon teljesítményét. Hobbinak kitalálták, hogy bütykölgetnek valami jobbat. Az ilyen mellékprojektek egyébként kifejezetten támogatottak az Apple-nél, mindaddig, amíg a fő feladatuk marad a prioritás.

Ezután megindult a kísérletezgetést. Eleinte azzal a céllal zajlott a fejlesztés, hogy még az audiophil füleknek is eleget tegyen majd a termék. Márpedig ezt nem lehet elérni egy zsebhangszóróval, így jöttek olyan prototípusok is, amelyek 1 méter magasak voltak. Végül azonban az okoshangszóró irány mellett döntöttek. Az Apple pedig felkarolta a projektet, és a hobbiból főállást csinált a Kiegészítő részlegen.

Már két éve zajlott ekkorra a fejlesztés B238 kódnéven, amikor hirtelen az Amazon kijött az Echóval. A helyzet előtt a mérnökök is kicsit értetlenül álltak, nyilván fel sem merült bennük, hogy mások is hasonló terméken dolgoznak. Még poénkodtak is egymás közt, hogy biztosan valamelyikük szivárogtatott a konkurenciának. Azonban hamar rá kellett jönniük, hogy ez koránt sincs így.

Vettek ugyanis gyorsan maguknak egy Echót, hogy alaposabban szemügyre vehessék. Aztán jött is a facepalm, mivel az Amazon ahelyett hogy koppintotta volna a terveiket, egy sokkal jobb, előremutatóbb eszközt rakott össze, mint amit az Apple mérnökök akkoriban fel tudtak mutatni. Fel kellett tehát kötni a gatyát, amit minden bizonnyal meg is tettek a szakemberek.

Öt év fejlesztés bizony sok idő, és a HomePod funkcióit, képességeit nézve bizony nem irodai csócsózással töltötték a munkaórákat. Jót tett az a kis pofon, amit az Amazontól kaptak, mivel feltehetőleg ez pörgette fel igazán a projektet. Persze a hangzás még nyitott kérdés, de minden okunk megvan bízni benne, hogy arra sem lesz panasz. Már csak a piacon kell maguknak helyet kérniük…

Forrás: 9to5mac

Szegény HomePod elég súlyos késésben van, így most már biztos, hogy csak jövőre érkezik. Ha mindenképp szeretnél már hasonló kategóriában egy otthoni hangszórót, akkor a Beoplay M3-at jó szívvel tudjuk ajánlani.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!