imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Majdnem lett melltartóbotrány


Egy több mint egyéves funkciót most fedezett és kapott fel a Twitter, majd a média.

Vannak olyan botrányok, amik teljesen alaptalanok, hamvában elhalnak, mégsem bánjuk őket. Ilyen a most következő sztori is, aminek a vége egy rövid válogatás lett Chrissy Teigen dekoltázsos képeiből.

Olvasóinknak nagy újdonságot nem jelenthet, hogy az iOS 10-ben tavaly június óta a Photos app mesterséges intelligenciája folyamatosan elemzi az általunk készített képeket. Azon túl, hogy idő és helyszín szerinti albumokat hoz létre, megpróbál minél több információt gyűjteni, hogy később segítsen a keresésben.

Persze az algoritmus még közel sem tökéletes, de azért figylemre méltó. A sapkára (hat) nem csak azokat a képeket dobja fel, amiken valaki fejfedőben található, de olyan alkategóriákat is megmutat, mint a keménykalap vagy cowboy kalap. Igaz utóbbin az asszony van törölközővel a fején, illetve a kutya keresésre is gyanús, hogy Péter hogyan került a többiek közé. Bár igaz, a logófülűt néha kiskutyámnak hívom, de ezt az Apple honnan tudja?

A lényeg, hogy van egy ilyen hasznos funkció, amiről azonban sokan nem tudnak. Ha, viszont észreveszik, miért is ne próbálnának botrányt csinálni belőle? Történetünk egy Twitter bejegyzésből indult, amit szélsebességgel (15 ezer megosztással) kapott fel az internet:


A modell (?) hölgyet rendkívül meglepte, hogy a melltartó (brassiere) szó beírása után telefonja összeszedte neki melltartós képeit. Lépjünk tovább azon, hogy engem meg az lep meg, hogy valaki random melltartót írkál keresőkbe. Mindenesetre a média is gyorsan felkapta a hírt. A leginkább Facebook videóiról ismert LADbible például olyan címszóval, hogy van egy titkos meztelen mappa az iPhone-ban. Tehetnénk, hogy kiakadunk a utánajárás hiányán, de szerencsére ezt az újságírók helyett megtette pár hölgy is, aki természetesen elsősorban a független tesztelő önkéntes szerepét akarta betölteni. Köszönjük a segítséget például Chrissy Teigennek is!

Aki nagyon ráér, a Twitteren most a ‘brasseire’ keresőszó rendkívül nagy hírfolyamot generál. Azok a lányok, akik szeretnék a követőik számát növelni, most egyöntetűen mutatják meg álfelháborodásukban, hogy a funkció valóban működik. Najó, csak még egyet…

A történet azért pozitív is. Egyrészt talán többen használják majd ezt a funkciót, mert tényleges érdekes ezzel keresgélni a képeink között. Másrészt világszerte tömeg tanulta most meg, hogy a csak az angol ‘bra’ szó a brassiere rövidítéséből jött létre. Illetve az Apple egy újabb keresőszót sajátított ki egy rövid időre a Google-ben.

Forrás: Mashable

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!