imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mappák előnézetének átállítása macOS-en


Tudtad, hogy egy apró trükkel könnyedén átállíthatod a mappáid színét Macen? Ha még nem ismerted ezt a módszert, mutatjuk hogyan csináld!

A macOS-ben rengeteg rejtett funkció, kiskapu és trükk lelhető fel, amelyek közül gyakran olvashattok tippeket itt az iMagazinon. A mai is egy ilyen lesz: azt nézzük meg, hogy lehet a gyári kék helyett bármilyen más színűre állítani a mappák megjelenését. Sőt, nemcsak a színt állíthatjuk át, hanem például az árnyékokat, tónusokat és a színtelítettséget is. Nézzük lépésről lépésre, hogyan is működik:

  1. Hozz létre egy új mappát
  2. Jobb klikk > Infó megjelenítése
  3. Kattints a thumbnailre és másold ki
  4. Nyisd meg a Megtekintőt
  5. A menüsorból válaszd a Fájl > Új a vágólapról opciót
  6. Felül kattints a filctoll ikonra (Korrektúra eszközsor megjelenítése)
  7. A Színállítás gomb alatt állítsd be a kívánt színt
  8. Jelöld ki a képet a Négyszögű kijelölő eszköz segítségével
  9. Majd a menüsorban kattints a Szerkesztés > Össze kijelölése opcióra
  10. Másold ki és a mappa Infópaneljére másold be

Készen is vagyunk, ezzel a módszerrel bármilyen színt adhatunk a mappáinknak. Sőt, igény szerint akár feliratokat is beszúrhatunk, ezzel is kicsit átláthatóbbá tehetjük a például a Desktopot.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!