imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mappák és fájlok visszaállítása Time Machine biztonsági mentésből


Ha eddig még nem használtad, mutatjuk hogyan csináld!

A Time Machine egy nagyszerű eszköz arra, hogy adataink mindig biztonságban legyenek. Ehhez csupán egy külső adattárolóra van szükségünk és a Time Machine szépen dátum szerint elkezdi archiválni a gépünk SSD-jének tartalmát.

Ha megtörténik a baj, és az eredeti másolat elveszik, akkor csak simán elővesszük a Time Machine mentést és visszaállíthatunk mindent egy kattintással. Sőt, akár mappák vagy dokumentumok korábbi verzióját is visszaállíthatjuk.

Ebben az esetben a következő lépéseket kell megtennünk:

  1. Nyisd meg a Findert és tallózd ki azt a mappát, amit keresel
  2. A menüsávon keresd meg a Time Machine fület és lépj be a Time Machine mentés módba
  3. Az oldalt megjelenő idővonalon válaszd ki azt az előző verziót, amelyikre szükséged van
  4. Válaszd ki azokat az almappákat vagy fájlokat, amiket vissza szeretnél állítani
  5. Kattints a Visszaállítás lehetőségre.

Ezzel a megoldással gyorsan és könnyedén visszakereshetünk korábbi változatokat fájljainkból vagy akár egész mappákat is.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!