imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Már 2013-ban 4K videostreammel kísérletezett az Apple és a Sony


Emlékeztek még a tavaly év végén kirobbant botrányra, amiben feltörték a Sony filmstúdió szervereit, és rengeteg titkos dokumentum és levelezés került illetéktelen kezekbe? A dolog még nem ért véget, folyamatosan szivárogtatnak újabb és újabb érdekes részleteket.

Az egyik ilyet most hozta nyilvánosságra a WikiLeaks. A dokumentum tulajdonképpen egy megállapodás, amit a Sony Pictures egyik alvállalata, a Culver Digital Distribution Inc. részéről Jim Underwood írt alá, az Apple oldaláról pedig az internetes szolgáltatásokért felelős alelnök, Eddy Cue. A levélben a Sony engedélyt ad 4K minőségű tartalmak tesztelés és előkészítés céljából történő felhasználására.

A megállapodásban kitérnek arra, hogy a tartalmakat nem lehet az iTunes Store-ban árulni, csupán arra használhatja őket az Apple, hogy egy on-demand internetes streaming-szolgáltatást teszteljen vele. A keltezés 2013. szeptember 26., vagyis majdnem két évvel ezelőtti – ez azt jelenti, hogy az Apple elég régóta gondolkozhat egyrészt egy online szolgáltatás elindításán, másrészt a 4K felbontású tartalmak bevezetésén.

Az is lehet, hogy a rendszer háttere technológiailag és szoftveresen már készen áll, az viszont biztos, hogy egyelőre nem létezik olyan Apple célhardver, ami le tudna játszani ilyen tartalmakat. A WWDC előtt rengeteget lehetett hallani egy új Apple TV megjelenéséről, ami az új távirányító, és a letölthető alkalmazások mellett értelemszerűen erősebb processzorral érkezett volna – ezzel lehetővé téve a nagy felbontású tartalmak lejátszását. Ebből azonban végül nem lett semmi.

Évek óta közkedvelt pletyka a valódi nagy képernyős, természetesen 4K-felbontású Apple-televíziókészülék megjelenése is, amiről pont egy hónapja írta a Wall Street Journal, hogy dobták a terveit, és valószínűleg belátható időn belül nem is számíthatunk ilyen termékre – ami sok szempontból teljesen logikusan hangzik a tévépiacot ismerve. (Szegény Gene Munster, aki azzal vált legendássá, hogy évek óta minden évben azt mondja, hogy jön az Apple tévéje, még egy nyilatkozatot is kiadott, hogy ő ettől függetlenül nem adja fel.)

Mindenesetre ha valóban hasonló dolgokban gondolkozik az Apple, akkor a konkurencia miatt érdekes lenne, ha nem kínálnának 4K-felbontású tartalmakat is, hiszen a népszerűbb szolgáltatások, mint például a Netflix vagy az Amazon rendelkezik ilyen minőségű filmekkel is.

Forrás: MacRumors.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!