imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Már a spájzban az Apple walkie-talkie üzenet szolgáltatása


Egy olyan országban, ahol közel tökéletes a lefedettség és viszonylag olcsó az internet nehéz elképzelni, hogy ilyen technológiára miért lenne szükség, az Apple viszont igen is látja benne a lehetőséget, főleg az USA-ban. 

Magyarországon, ha ledobnak az erdőben minden nélkül, jobb esetben 1-2 órás sétán belül valamilyen lakott területre vagy legalább élet nyomaira bukkansz. Ez azonban nem mindenütt van így a világon. Pláne nem olyan országokban, mint az Egyesült Államok, ahol nemcsak a területek óriásiak, de a térerő nélküli foltok is a térképen, a mobilinternet MB-onkénti áráról már nem is beszélve.

Erre lehet tökéletes megoldás az Apple új technológiája, mely a 900 MHz-es rádióhullámon tenné lehetővé a telefonok walki-talkie-szerű SMS kommunikációját. A The Information szerint a funkció különbözhet az Apple Watch-ba integrált push-to-talk Walkie-Talkie funkciótól, ami gyakorlatilag egy FaceTime Audio hívás.

Image result for iphone x silicone case peach

A vállalat az Intellel karöltve már régóta dolgozik azon, hogyan integrálják a chipekbe a funkciót, ami eddig kicsit parkolópályán volt. Az OGRS – Off Grid Radio Service-hez használt technológiát már régen levédette az Apple, és bármilyen meglepő, Ogrénak becézték. Az Intelnél egyenest a Project Shrek fedőnevet kapta.

A hálózat nélküli területek lefedése mellett, igen sok iparágban fellelhető még a walkie-talki intézménye, kezdve az építkezésektől, az összes olyan munkahelyig, ahol diszpécser is dolgozik. Itt egy egész eszközt helyettesít a technológia az iPhone-ok használatával.

Neked jól jönne egy ilyen funkció? Az órán használod a Walkie-Talkie-t?

Forrás: The Information

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!