imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Facebook iOS illusztráció

Már az Apple TV-n is nézhetőek a Facebook videók


Mától egyszerűbben elérhető a Facebook videónézegető funkciója, amivel akár élő videókat is megtekinthetünk az Apple TV segítségével a tévénken.

A Facebook rendületlenül igyekszik növelni a videószekcióját. Habár a nemrégiben Magyarországon is elindult Facebook live video szolgáltatás nem tekinthető bukásnak, azonban egyelőre jóval alulmarad a YouTube hasonló felületével szemben, ami ezt a funkciót már tudja. Vagyis az update maga komolyabb újítást nem tartalmaz, nagyon kellett, hogy a legnagyobb közösségi média oldal lépést tartson a videómegosztó óriással.

cuki macska AirPlay

Az új funkciónak köszönhetően egészen egyszerű módón, egy kattintással elérhetővé válik a Facebook videós tartalmainak fogyasztása Apple TV-n. Pillanatok alatt válthatunk telefonunkról a tv képernyőjére. Egy kézenfekvő újítás azoknak, akik a videók nézése/hallgatása közben szeretnék egyéb dolgokra is használni a telefonjukat, így akár telefonálhatunk is, miközben a videó stream zavartalanul megy tovább.

Az új funkció használata egyáltalán nem bonyolult. Szükségünk lesz értelemszerűen egy iPhone-ra, egy valamilyen tévére vagy akár monitorra, amihez csatlakoztatunk egy Apple TV-t. Kiválasztjuk a megtekinteni kívánt videót a hírfolyamból, és a jobb felső sarokban a tévéikonra koppintva kiválaszthatjuk, hogy melyik eszközre szeretnénk csatlakozni.

Így mialatt a tévén nézzük, hogy a barátaink hogyan fogyasztják el az üveg Jägert, miközben mi a holnap reggeli zh-ra készülünk, telefonunk segítségével kommentálhatjuk a történéseket, reakciókat dobálhatunk vagy tovább is hajthatunk a feedben új tartalmakra vadászva. Persze tanulni kéne, de hát…

A Facebook szerint az embereknek egyre több igényük van arra, hogy megosszák az életük jelentős és kevésbé jelentős momentumait, éppen ezért nagy hangsúlyt fektetnek az élő videókra, illetve, hogy a felhasználók elérjék azokat bárhol, bármikor és bármilyen eszközön. Ha belegondolunk, hogy mennyi mindent osztottunk már meg életünk során magunkról vagy a családunkról, hányszor csekkoltunk be mondjuk egy étteremből és hány Messenger üzenetet váltottunk az élet fontos pillanataiban, akkor logikusnak tűnik az álláspontjuk. Mindenesetre az már más kérdés, hogy szükséges-e mindezt élőben streamelnünk is.

Apple TV

Persze ez a funkció nem csak Apple TV-vel, de a Google-féle Chromecasttal is kompatibilis, ám egyelőre csak iOS-eszközökön érhető el. A későbbiekben Andoridon is hozzáférhető lesz ez az újítás Google casten keresztül.

Úgy látszik, Mark Zuckerberg közösségi birodalmi lépegetője megtartja azt a jó szokását, hogy minden fejlesztését első körben iOS-en jelenteti meg, majd amikor már javították a hibákat, akkor teszik elérhetővé Androidos felhasználók számára is. Így van ez egyéb szolgáltatásaik kapcsán is, mint például a Messenger és az Instagram fejlesztéseinél is.

Forrás: Facebook és Appleinsider.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!