imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Már az instacelebek is a művalóság veszélyeire figyelmeztetnek


Érezted már azt, hogy az Instagram feededet végigpörgetve egy teljesen alternatív valóságba kerültél, ahol minden cukormázas unikornis rózsaszín? Nem? Akkor szerencséd van, lehet te még meg is úszod ép ésszel.

Kaia Gerber, Gigi Hadid és Hailey Bieber csak néhány név azok közül az ismert celebritások és modellek közül, akik beszálltak a virálisan terjedő kampányba. Az egy ideje már futó kezdeményezésben 1-1 szelfi közben lehet kiszúrni az Urban Sophistication által gyártott átlátszó telefontokokat az alábbi szöveggel:

Social media seriously harms your mental health. – vagyis: A közösségi média súlyosan károsítja a mentális egészséged.

 

View this post on Instagram

 

Taking over the Apple store

A post shared by Urban Sophistication Ltd. (@urbansophisticationtm) on

Nem kell géniusznak lenni, hogy valahogy összerakja az ember a képet, de azért természetesen kutatások is alátámaszják, hogy a hosszas social media használat igenis összeköthető az egyre erősebb és gyakrabban felbukkanó depresszióval és megnövekedett magányérzettel.

De hogy lehet ez, mikor az Instagramon minden olyan csodálatos? Azok a felhasználók, akik nem tudnak megfelelően elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy a Instán látott celebek egy teljesen művi valóságot közvetítenek, ismerőseik pedig sokszor ennek hatására, szintén nem a valóságot vagy annek torzított mását posztolják, na, ők igazán súlyos problémába kavarhatják magukat egy idő után.

A jómúltkorában a megütötte a fülem a mellettem ülő lány telefonbeszélgetése. Kihangosítva beszélt, esélyem sem volt nem hallgatózni. (Na jó, egy idő után nem is akartam ellenállni.) Átdobta DM a fodrászának Kylie Jenner egyik képét. (Sajnos a képet nem láttam.) És megkérdezte, hogy tudna-e neki ilyen hajat csinálni. Az elszontyolító válasz az volt, hogy nem, mert az egy paróka. Szegény lánynak rendesen megnyúlt a képe. Érted, mire gondolok?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@makeupbyariel @tokyostylez @lorraineschwartz @versace 💜

Kylie ✨ (@kyliejenner) által megosztott bejegyzés,


Mondjuk én is szeretnék olyan dús hajat (pláne miután az enyémnek a fele már évekkel ezelőtt kihullott). És szeretném, ha az én fenekem sem lenne narancsbőrös (ja, hogy az Photoshop?) és a párom rendszeresen vinne rohadt drága éttermekbe (előtte még háromszor összevesznénk útközben) vagy baromi drága helyeken pózolnánk szerte a világba (de közben a villanyszámlát kölcsönből fizetnénk).

Addig, amíg nem tudod, hogy az a fotó milyen körülmények közt készült, nem is biztos, hogy irigynek kell lenned arra, amit látsz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Esküszöm tegnap még nem volt lenövés. Mára meg ekkora. Hát hogy?!?! 🤣 #antiinsta #provalóság #tökéletlenvagyok #freeinstagram #instachallenge #47

D.Tóth Kriszta (@dtothkriszta) által megosztott bejegyzés,


A művi valóság ellensúlyozásaként szerencsére egyre több olyan account és poszt is fellelhető, akik valamilyen úton-módon a realitás talajára próbálják lerángatni az embereket és azt gondolom, hogy ez esetben inkább a nőket. Kevés férfit ismerek, akit igazán izgatnának a celebek, azok élete vagy egyáltalán ismerőseik magánélete ilyen szinten.

Na, most akkor mi is van a szomszéd zöld füvével (nőjével)?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!