imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Már bejelentették a még be nem jelentett iPhone-ok gyémánt verzióját


Egy 24 karátos aranyrög eshet most le jópár olajbizniszen veszettül meggazdagodott sejk szívéről…

Valamilyen rejtélyes oknál fogva sehogy sem akar kikopni az a társadalmi réteg a világból, akiknél a kivagyiság fokmérője továbbra is az, hogy mennyi teljesen hétköznapi használati tárgyat tudnak aranyból és más méregdrága nemesfémből, matériákból beszerezni.

Legalábbis a kereslet meglétére enged következtetni az a tény, hogy a kínálati oldalon minden. egyes. évben. megjelenik Az Arany iPhone. Hogy miért jó az bárkinek is, ha a telefonja aranyból van azt ne tőlem kérdezzétek, mert az enyém nincs, és nem csak azért, mert nincs rá pénzem, de egyébként az sincs.

De nem csak a pénz szempontjából érthetetlen a jelenség. Ha felcsapjuk például a periódusos rendszert, láthatjuk, hogy az arany sűrűsége 19,3 gramm köbcentinként. Ehhez képest az alumíniumé 2,7. Magyarán szólva egységnyi térfogatú arany több mint hétszer nehezebb az alumíniumnál, azaz ezek a telefonok nem csak, hogy bazáriak, még jóval nehezebbek is normális társaiknál.

De elég is a puffogásból, csak a megkeseredett középosztály szánalmas, proli zsémbelődése szól belőlem, térjünk a lényegre! Szóval az van, hogy noha az új iPhone-okat még nem jelentette be az Apple, rögtön két gyártó is önmérsékletre intett, és belengette hogy

nyugalom, lesz belőlük arany verzió.

De nem csak arany, hanem a kerámián keresztül, a műfaj klasszikusának számító gyémánton át, az egészen egzotikus kígyóbőrig mindenféle. A lényeg, hogy drága legyen. A kategória beugrója, a sztenderdnek mondható, Olcsó Jánosoknak szánt gyöngykagyló hátlap, arany díszítéssel és 20 darab gyémánttal például másfél milliónál kezdődik.

De van még itt „hihetetlen ritka“ karbonszálas megoldás, olyan, amiből többek közt a Lambókat is készítik, közel három milláért. Ennél a pontnál azonban már fölösleges megállni, ugyanis 3,6 millió forintért egy elegáns kerámia-arany változatra is szert tehetünk, ami azért már egy másik iskola…

Mostmár csak az lenne a szép, ha az Apple a fenti áraknál drágábban adná a telefonokat, veszteségbe döntve az árakat nagy mellénnyel előre belövő luxusgyártókat. Óvva intem tehát őket: hiba lebecsülni az Apple árazási stratégiáját…

(via MacRumors)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!