imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Már biztos, hogy ilyen lesz az iPhone 8


Az Apple saját maga erősítette meg az új OLED kijelzős iPhone kinézetét egy, a HomePod kódjában található sematikus képpel. Más is kiderült.

Eddig csak 99 százalékos bizonyossággal lehetett tudni, hogy az ősszel érkező csak iPhone 8-ként emlegetett OLED kijelzős készülék kijelzője milyen lesz. Nagyjából május óta lehet fogadni a szinte teljes előlapot elfoglaló kijelzőre, kis szigettel a felső részen, melyben a kamerák és egyéb szenzorok találhatóak.

Most a HomePod kódjából derültek ki érdekességek Steve Troughton-Smith és egy másik fejlesztő Guilherme Rambo bukkant rá pár apró de nagy jelentőséggel bíró részletre. Először is találtak a kódban egy kis képet, mely sematikusan ábrázolja az új iPhone-t, ez a kép pedig 100 százalékban megerősíti a szigetes dizájnt. Íme:

Természetesen azt még mindig nem tudjuk, hogy az Apple mit kezd majd a sziget melletti helyekkel, illetve a kijelző alsó részén lévő plusz hellyel, de legalább a szigetes dizájnban biztosak lehetünk. (Elég nagy kő esett le a szívemről, hogy nem írtunk és mutattunk hülyeségeket az utóbbi pár hónapban.)

A másik kódrészlet, amit találtak, egy biometrikus azonosításról árulkodik, “BKFaceDetect” néven fut a dolog, a BK pedig a Biometric Kit rövidítése lehet. Ez utóbbi biztossá teszi, hogy érkezik valamilyen írisz szkenner, vagy arcfelismerés, vagy a kettő kombinációja az új iPhone-ba.

Ennél többet nem tudunk, mindössze a kis sematikus ábrát kaptuk, és az arcfelismerő kódot, de ez is épp elég, hogy tűkön ülve várjuk a szeptemberi keynote-ot, ahol végre lerántják a leplet az összes újdonságról. Alig több, mint egy hónap van már csak hátra, hogy bemutassák a jubileumi iPhone-t.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!