imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Már biztos: Nintendo játékok jönnek iOS-re


Az utóbbi időben a Nintendo nem szerepelt túl jól konzolok terén, mondhatni a kihalás szélére kerültek míg a Sony és Microsoft eladásai jóval rövidebb idő alatt többszörösen túlszárnyalták a legendás céget. Az iOS lesz a megoldás a Nintendo számára?

Ki ne hallott volna Marióról, Zeldáról, vagy a Mario Kartról. De hány olyan ismerősöd van aki még mostanában is ezeket tolja kézikonzolon? Persze a kézikonzol piacon továbbra is jelentős tényező a Nintendo, de míg a Wii U elég nagy bukás lett, a PS4 és Xbox One konzolok pár hónap alatt döntötték meg a több éve piacon lévő konzol számait. Valószínűleg a Nintendónál be kellett látniuk, hogy nem hagyhatják figyelmen kívül a mobileszközök térhódítását és fel kell adniuk eddigi elveiket a nyereségesség érdekében, tehát belevágnak a mobiljáték-fejlesztésbe. Lefordítva: jönnek iOS eszközökre a Nintendó játékai.

scottrecrop01

Satoru Iwata, a Nintendo CEO-ja a TIME magazinnak elmondta, hogy az okostelefonokra és tabletekre szánt játékaikat nem a DeNa (japán videójáték-fejlesztő cég) hanem elsősorban ők fogják a jövőben fejleszteni, házon belül. A DeNa azonban széleskörű tudással és tapasztalattal rendelkezik a szolgáltatások terén, éppen ezért az online közösségi részt rájuk bízzák. Iwata azt is kifejtette, hogy az okostelefonok és a dedikált játékkonzolok világa teljesen más és hisz benne hogy az emberek ennek megfelelően mást várnak mindkét platformtól. A fejlesztésnél nem lesz cél megtartani a klasszikus játékok eredeti megjelenését, sőt inkább egy korszerű, külön ezen felhasználói rétegnek szánt Mariót, Zeldát és Donkey Kongot kapunk ha minden igaz idén ősszel. Fontos megjegyezni, hogy nem a meglévő játékait portolja a Nintendo, hanem teljesen új, kifejezetten okostelefonra optimalizált játékokat terveznek kiadni.

Úgy látjuk, hogy az okostelefonokon azok a játékok fogynak legjobban, melyeket könnyű elkezdeni, és könnyi befejezni. Nem szükséges olyan komplex játékokat létrehozni, melyeket a dedikált kézi konzolokra fejlesztünk. Tulajdonképpen ez az oka amiért úgy gondoljuk, hogy nem szükséges a marokkonzolokra fejlesztett játékainkat portolni, hanem teljesen újakat kell fejlesszünk.

Mario tehát végre érkezőben van az iPad és iPhone készülékekre, plusz egy teljesen új online piactérre és közösségi portálra is számíthatunk a DeNa jóvoltából. Ennek különlegessége az lesz, hogy bármilyen eszközről elérjük majd legyen az PC, okostelefon, tablet vagy Nintendo játékkonzol.

110711_nintendo_CAC_
Nem vagyok olyan nagy rajongója a Nintendo játékainak (mint például Angelday), de az biztos hogy történelmet írtak egyes karakterekkel. Azt hiszem az igazi Nintendo rajongókat talán nem hozza lázba a dolog, de ha ügyesen csinálják – félretéve az eddigi makacs és elavult hozzáállást – nagyot húzhatnak ezzel a lépéssel. Gondoljunk csak bele, tulajdonképpen minden adott számukra. Évszázados történelmük van a játékkészítés terén, a Nintendo névvel pedig egyszerű lesz eladni bármit.
Aki otthon van a témában annak óriási meglepetés lehet a bejelentés, hiszen ez egyenesen ellentmond az eddigi álláspontjuknak, elkönyvelhetjük tehát bukásnak az elmúlt éveket, de reméljük még idejében észbe kaptak.

Nintendo-image-nintendo-36641091-1920-1080

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!