imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Már CarPlay is van az új Chevrolet Z06-ban


Hosszú idővel a megjelenés után a Chevrolet is elkezdte használni az Apple CarPlay-t. A CarPlayt először iOS in Car néven mutatták be 2013 nyarán. A legelső cég, amely a 2014 tavaszán kiadott újítást használta, a Ferrari volt. Az akkor megjelenő Ferrari FF-ről és a CarPlayről is rengeteg pletykát lehetett olvasni, biztosat csak a tavaszi fejlesztői konferencia után lehetett tudni. A CarPlay rendszerét pedig azóta nem sok autóban láttuk viszont.

Az első Chevrolet autó, amiben már ez a rendszer üzemel, az új Corvette Z06 lett, de később több modell is képes lesz az iPhone felhasználóknak teljes körű élményt nyújtani. A TechChrunch újságírói személyesen is ott lehettek, amikor a legeslegelső autó, egy 650 lóerős ezüst színű Corvette legördült a futószalagról. Az autó egyébként alsó hangon 22 millió forint, tehát nem egy olcsó mulatság. Jelenleg viszonylag kevés autó van, amelyikben megtalálható az Apple által fejlesztett újítás, de egyre több gyártó ígér nekünk CarPlay-es modelleket.

Forrás: http://techcrunch.com/
Forrás: http://techcrunch.com/

A CarPlay egyébként 2 különböző méretű kijelzőt tud csak kezelni, de az Apple azt ígérte, hogy a szoftvert átalakítják, hogy bármilyen kijelzőméreten fusson. Ez lehetőséget biztosítana a többi gyártónak is, hogy ténylegesen elkezdjék telepíteni a CarPlay-t az autóikban. A Chevrolet egyébként azt nyilatkozta, hogy 2016 végére az összes modellben megtalálható lesz a rendszer. Sőt, az újságírókkal azt is megosztották, hogy a Tahoe, Suburban, Volt, Spark, Malibu, Camaro, Silverado, és az Impala modelleket előnyben részesítik ilyen szempontból. 

Forrás: http://techcrunch.com/
Forrás: http://techcrunch.com/

Az idei évben egyébként majdnem az összes Apple partnernek lesz már olyan autója, amely beépített CarPlay-jel fog érkezni. Ami jó hír, hiszen az eddigi autók árazása nem az átlagember pénztárcájához voltak igazítva. Az Apple autós megoldása viszont minden iPhone tulajnak óriási kényelmet és biztonságot nyújtana, prémium felhasználói élménnyel társítva. Szerencsére a 32 partner között pedig találhatóak olyan gyártók is, akik az autóikat elérhető áron adják.

Forrás: TechChrunch

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!