imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Már építik Jeff Bezos 42 millió dolláros óráját


Ha kész lesz, tíz évezredig jár majd. Avagy a világ egyik leggazdagabb emberének extravagáns órája, ami a hosszú távú gondolkodás szimbóluma lehet a következő generációk számára.

Ha órákról van szó, a mi szemünkben leginkább az Apple Watch a kedvenc, de el kell ismerni, hogy bizonyos körökben ennél sokkal nagyobb értékű (jellemzően svájci) műremeket hordanak az emberek a csuklójukon. Te mit tennél akkor, ha a világ egyik leggazdagabb embereként ki akarnál tűnni még a milliárdosok közül is? Építtess egy igazán különleges, egyedi órát 42 millió dollárért!

Természetesen Jeff Bezos kezdeményezése nem ilyen öncélú okból született, sőt! Az Amazon ügyvezetőjének egy igazán érdekes filantróp befektetéséről van szó. A tízezer évig járó mechanikus órát ugyanis a hosszú távú gondolkodás erejének szimbólumaként képzelte el még 2011-ben, azt remélve, hogy az emberiség megváltoztatja gondolkodásmódját az idővel kapcsolatban. Egy szerkezet, ami arra ösztönzi az utánunk következő generációkat, hogy a miénknél messzebbi távlatokba tekintsenek. Így mesélt róla:

Az óra élete végén már nem létezik majd az Egyesült Államok. Teljes civilizációk nőnek és buknak majd el. Új kormányzati rendszereket hozunk létre. El sem tudod képzelni a világot – senki sem tudja -, amit szeretnénk ennek az órának az élethosszával elérni.

A hosszú távú jelen órájának (Clock of the Long Now) alapötletét még 1986-ban vetette fel a tudós-feltaláló Danny Hillis, hogy felhívja a figyelmet a hosszú távú gondolkodásra az emberiség és a bolygónk sorsát illetően. Ugyan a Long Now alapítvány épített már pár prototípust, állítólag Bezos “játékszere” lesz az első teljes értékű példány. A szerkezet több mint 150 méter magas lesz, teljesen mechanikus, és a nappali/éjszakai termálciklus szolgáltatja majd a működéshez szükséges energiát. Az építkezésről maga Bezos számolt be egy videóval:

Elvileg bárki számára megtekinthető lesz majd a látványosság. Azonban vegyük figyelembe, hogy egy kifejezetten eldugott helyre tervezték (Bezos a texasi telket űrhajós cége, a Blue Origin állomásának szánja), ami többórás autóútra található bármilyen reptértől, és a végső gyalogtúra több mint 600 méteres szintemelkedéssel jár. Időnk azért lesz majd megtekinteni, így tudunk előre tervezni.

Forrás: The Verge

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!