imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Már gépen se lesz nyugtunk az Instagram üzenetektől?


Még az iPad app előtt érkezhet Zuckerbergék újítása: hamarosan desktopon is lehet majd Insta üzeneteket írni, fogadni. Legalábbis a tesztelése hivatalosan is elindult.

A Facebook első embere láthatóan szereti maga köré vonni az üzenetküldő rendszereket, ráadásul próbálja innoválni, fejleszteni, akár összevonni ezeket. WhatsApp, Instagram, Messenger, van itt néhány platform, ráadásul egyiknek sem elenyésző a napi forgalma, igen komoly piaci szereplőkről beszélünk, melyek gyakorlatilag egy kézben vannak.

Sőt, korábban ugye olyan terv is volt, mely szerint egyesítésre kerülne a három rendszer, hogy felülettől és eszköztől függetlenül üzenhessünk egymásnak. Hogy ez a mostani lépés ennek az előzménye e, arról egyelőre nincs hivatalos információ, bár elég gyanús a dolog. Ezzel ugyanis a harmadik app is képes lenne üzenetet küldeni Macre, PC-re, hisz a WhatsApp és a Messenger is tudja ezt egy ideje.

Szerencsére új dolgot nem kell megtanulnunk, minden ugyanolyan, mint mobilon. Ugyanúgy lehet majd csoportos beszélgetéseket kreálni, ráírhatunk majd bárkire a chat ablakból vagy éppen a profiljukon lévő gombon keresztül, de lesz lehetőség dupla kattintással lájkolni, fotókat küldeni a számítógépünkről, sőt, azt is láthatjuk majd, mennyi az olvasatlan levelek száma. Sőt, a böngészős értesítéseknek hála arról is azonnal tudunk majd, ha üzenetet kaptunk, bár ezt a részt még átrágják a tesztelés során.

Maga az újítás azt gondolom inkább a vállalkozók, oldaltulajdonosok, influenszerek számára lesz könnyítés, akik egyszerre menedzselnek többszáz beérkező levelet, és mostantól ehhez nem kell majd sem a telefon, sem valamilyen egyéb, harmadik fél által fejlesztett szoftver. Egy-egy komolyabb követőtáborral rendelkező Instagram oldal esetében ez jelentős munkaidőt megspórolhat majd, többek között én is kíváncsian várom, mennyire lesz felhasználóbarát az új felület.

Ami pedig egy kissé érdekes lehet, hogy ez a lehetőség előbb érkezik, mint az Instagram iPadre optimalizált applikációja, ugyanakkor ez nem jelenti, hogy még el se kezdték volna annak fejlesztését. A cég szóvivője egész egyszerűen úgy fogalmazott, az iPad app egyelőre nem prioritás, az üzenetküldés viszont jelenleg a három legnövekvőbb ágazat egyike, így inkább ezek fejlesztésére helyezik a hangsúlyt.

Inkább telefonon vagy gépen üzengetsz?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!