imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Már most imádjuk az iPhone 8 arcfelismerését


Továbbra is vannak kételyeink a FaceID, mint biometrikus azonosítót illetően. Ugyanakkor kétségtelen előnyök származhatnak belőle, ha van a telefonban ilyen IS. Mutatunk egyet!

Ha esetleg már kezdtetek kétségbe esni, hogy kifogyott a tár a HomePod szoftveréből és már nem lesz több kinyerhető információ az iPhone 8-ról, akkor most van egy fantasztikus hírünk: még nem. Guilherme Rambo, nevéhez hűen nem áll le addig, amíg tökéletesen véghez nem viszi a küldetést. Itt az új szerzeménye:

A hír láttán valószínűleg minden menedzser és egyéb, állandóan értesítéseket kapó kolléga egy emberként teszi össze a kezét:

Az iPhone 8 nem fog idegesítően, ráadásul teljesen feleslegesen pittyegni, ha a felhasználója nézi a kijelzőt!

Mert minek? Ha nézed a kijelzőt, akkor biztosan vizuális is észleled, ha jön egy értesítés, tökéletesen indokolatlan a hangjelzés. Eddig persze nem lehetett elkerülni a zsibongást, de egy előlapi 3D szenzor már tökéletesen betöltheti a feladatot, és nagyon úgy néz ki, hogy ez az Apple-nek is eszébe jutott. Erre egyébként a kódsor „TLAttentionAwarenessObserver” része utal elég félreérthetetlenül.

Ezek alapján bátran reménykedhetünk, hogy más képességekkel is felruházzák majd a biztosra vehető szenzort. Nem lepődnénk meg rajta, ha például a kijelző olvasás közben sosem aludna ki, vagy ha vezetés közben figyelmeztetné a sofőrt (aktív „Do Not Disturb While Driving” üzemmód esetén), hogy ha egy mód van rá, az utat is figyelni kéne. A lehetőségek korlátlanok.

Az egyetlen aggodalomra okot adó tényező, hogy sajnos nem minden kódrészletet aktiválnak Apple-ék. Fáj kimondani, de elképzelhető, hogy ez a varázslat sem valósul meg, bár az nálam egy jó nagy kihagyott ziccer lenne Cupertino részéről.

Mindenestre már csak az ötletért, ezúton is küldeném áldásom az ismeretlen kiötlőre. Mit kiötlő, feltaláló, zseni, GÉNIUSZ!

Forrás: 9to5mac

A HomePod szoftvere lelőtte már a poént az iPhone 8 végleges kinézetéről, egy várható „okoskameráról”, ami egyébként képes lehet a 4K-s videóanyagok 60fps-sel történő rögzítésére is. Hogy hogyan lehetséges mindez? Arról ebben a cikkben írtunk.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!