imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Már jövőre érkezhetnek a microLED-es iPadek és MacBookok


Akár hat termék is megkaphatja a forradalmi kijelző technológiát a következő években.

Ming Chi Kuo még szeptemberben írt arról, hogy az Apple 2021-től kezdheti a microLED-es termékek piacra dobását, ami egy komolyabb áttörés lehet majd a kijelzők terén. Már akkor is megemlítette azonban, hogy ez előrébb jöhet akár 2020 végére is. Mostanra még ennél is optimistább lett.

A TF International Securities legfrissebb elemzésében arról számol be, hogy az Apple a következő 2-3 évben 4-6 terméket tervez microLED-es kijelzővel frissíteni. Elsőként az iPad Prót jövő év harmadik negyedévében, ami emellett az A14X chipet is megkapja majd. Ez azt jelenthetné, hogy a tavaszra várt iPad Pro frissítés csak kisebb erősítés lenne, és egy féléven belül jönne egy nagyobb ráncfelvarrás.

Elsőre furcsán hangzik, de pont ezt történt a nagyobb MacBook Pro modellel idén. És ha már itt tartunk: Kuo szerint épp a 16″-es MacBook Pro lehet az, ami jövő év végén frissítve lesz microLED kijelzősre (korábban már a mostani modellbe is vártuk).

A microLED technológiába már mi is belemásztunk korábban, és Kuo is csak annyit jegyez meg most, hogy a produktivitást és a szórakozási élményt új szintre emelő újdonságról van szó. A lényege, hogy eszméletlenül kicsi, 200 mikront sem elérő LED kerül nagy mennyiségben a mostaniak helyére. Ez egyébként már most kicsit olcsóbb megoldás, mint az OLED, így remélhetőleg nem okoz majd brutális áremelkedést a felsőkategóriás termékekben.

A microLED panelek beszállítója a hírek szerint elsősorban az LG és a GIS lesznek.

Forrás: MacRumors

Szerinted mekkora esélye van két iPad Pro frissítésnek jövőre?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!