imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Már kreatívok tesztelik a Mac Prót?


Calvin Harris Instája árulkodó lehet, de nem ez az egyetlen nyom. Mennyire lehetünk messze a Mac Pro hivatalos kiadásától?

Az Apple még a nyáron a WWDC-n mutatta be a profiknak szánt igazi asztali erőgépét, a Mac Prót, amire a tech sajtó igencsak felkapta a fejét. Mivel a korábbi verzió még 2013-as volt, így nagyon érett már ez a lépés. Azonban hiába nézett ki jól a színpadon a gép, és hiába ámultunk a specifikációkon, egyelőre senki sem használhatta még Cupertinón kívül. Vagy mégis?tm

A napokban ugyanis Calvin Harris Instagram sztoriban osztott meg néhány felvételt stúdiójáról, ahol az EDM világsikereket rakja össze. És a figyelmes közönség egyből kiszúrta, hogy az asztal mellett bizony egy modernkori sajtreszelő erőgép található:

Sajtreszelő az asztal mellett egy studióban, 2019

Nagyon nehéz lenne elképzelni, hogy nem arról van szó, hogy az Apple már kiadott néhány darab Mac Prót a legismertebb kreatívoknak, még a hivatalos kiadási dátum előtt. Annyira nem lehet elborult fanboy a skót producer, hogy legyártatott egy ilyen házat külön magának. Legalábbis reméljük.

Nekem egyébként erre utalt MKBHD utolsó mondata a Beats Solo Pro videójában, amikor arra utalt, hogy nem ez az utolsó Pro idén a sorban. Persze annak én speciel jobban örülnék, ahogy írtam is, ha a Beats Studio vonalára célzott volna, erről azonban eddig nem szóltak pletykák. Igazából nekem is az ugrott be első gondolatként a videó nézése közben, hogy ennél az embernél ott van a háttérben a Mac Pro, és lefogadom, hogy elmondja majd nemsokára, hogy holnaptól lehet rendelni, de ő az öt utolsó videóját már ezen renderelte. Persze lehetne ez a 16″-es MacBook Pro is…

A Mac Pro az USA-ban egyébként már FCC jóváhagyást is kapott, vagyis nem igazán tudjuk, miért nem tűzött ki az Apple pontos adatot a zászlóshajó Mac hivatalos kiadási idejéről, azon kívül, hogy korábban “ősz” volt a prognózis, amiből meteorológiailag már kifutottunk, és bármelyik boltba megyek, azt látom, hogy javában zajlik a karácsonyi dömping.

Valószínűleg ebben az esetben is meglep majd minket az Apple egy frissítéssel, ahogy azt tette legutóbb az AirPods Pro esetében.

Szerinted is tesztelik már a Mac Prót a szerencsés kreatívok? Vagy más magyarázatot adnál Calvin Harris képére? Szerinted forgalomba kerül még egyáltalán idén?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!