imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Már Magyarországon is elérhető a Harry Potter: Wizards Unite


A Pokémon Go kiadójának legújabb őrülete J. K. Rowling varázslatos világát hozza el mostmár Budapest utcáira is. Vajon ez lesz az idei nyár legnagyobb slágere?

Olvastam egy vicces tweetet arról, hogy a modernkori történelem során akkor álltunk legközelebb a világbékéhez, amikor elindult a Pokémon Go. Nem igazán kell mesélnünk senkinek a világ legsikeresebb AR gyűjtögetős játékáról, ami a mai napig világszerte hatalmas rajongói bázissal rendelekezik.

Ezek után Két éve novemberben számoltunk be arról, hogy a Niantic robbantotta a bombát és hivatalosan is megerősítették, hogy érkezik a következő AR-játékuk, mely garantáltan Pokémon Gói magasságokba hivatott emelkedni. Vajon meg tudja közelíteni a korábbi sikerek szintjét a Harry Potter: Wizards Unite? Hamarosan kiderül.

Image result for harry potter wizards unite

A Harry Potter jogait nagy részben birtokló Warner Bros.-zal karöltve készült játék múlt csütörtökön vált elérhetővé az USA-ban, és csak néhányat kellett aludnunk, hogy már Magyarországon is az App Store-ba kerüljön. Aki szerette a franchise-t, annak épp itt az ideje, hogy elmerüljön Harry Potter, Göthe Salmander, varázslók és muglik csodálatos világában.

A játék alapja ugyanaz a térképes, útkövetős AR megvalósítás, melyet már a Pokémon Gónál is használtak. Itt azonban sokkal interaktívabb a térkép, helyből több az animált, izgő-mozgó, csilli-villi elem. Ahogy fellövöd a térképet, a városod utcái, azonnal sürgő-forgó Abszol úttá változnak. Papírrepülők repkednek és alacsonyan szállnak a baglyok. Ha pedig autóból játszanál – természetesen nem a volán mögül -, akkor mágikus varázsseprűn hasíthatsz az utcák felett.

Mindenütt érezni a játékon, hogy nemcsak másik világhoz adaptálták a jól bevált motort, de bőven tovább is fejlesztették. A legszembetűnőbb különbség, hogy maga a játék célja változott: itt nincsenek szörnyecskék, akiket be kell gyűjtened. A játékélmény ez esetben sokkal inkább szól az eddig ismeretlen mágikus világ felfedezéséről, és arról, hogy kapcsolatba lépj a környezeteddel és téged körülvevő szereplőkkel.

Engem itt már valahol titokban megnyert a játék, mert bár kipróbáltam a Pokémon Gót, sosem tudtam isten igazból rákattanni. Nálam az első felfedezés élménye elég hamar elillant és átvette a helyét a kicsit repetitív, “most akkor jól rádobom a pokélabdát” feeling, amit pedig elég hamar meguntam. Most azonban biztosan adok még egy lehetőséget az AR-élménynek.

Ahhoz, hogy részt vehess te is az őrületben, nincs másra szükséged, mint egy iPhone 5s-re vagy annál újabb készülékre, amin legalább iOS 10 fut. Bár borzalmasan jó, hogy eszközök széles skáláját támogatja a játék, emlékszem még, amikor iPhone 6-tal nyomtam a Pokémon Gót. Az AR sokat kivesz a készülékből, mind teljesítmény, mind pedig aksi százalék tekintetében. Már nem emlékszem, hogy a nyári melegben az utcán kóborolva én izzadtam-e meg jobban vagy a telefonom.

Most biztosan adok egy esélyt a Harry Potter: Wizards Unite-nak, ha te is kipróbáltad, írd meg tapasztalataid kommentben! 

Töltsd le a Harry Potter: Wizards Unite-ot az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch – ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlást tartalmaz)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!