imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Már memóriakártyáról is lehet iPaddel fotókat importálni Lightroomba


Megannyi év várakozás után, a decemberi Adobe frissítés végre várt funkciókat hozott. 

Az Adobe tegnap bejelentette a decemberi update-kört fotós alkalmazásai számára. Köztük egy régóta várt funkcióval, a direkt fotó importtal memória kártyákról és csatlakoztatott kamerákról iOS és iPadOS-t futtató eszközök számára.

Az iOS és iPadOS 13 már lehetővé tette a memóriakártyák és kamerák csatlakoztatását az Apple mobileszközeihez. Most végre ezt ki is tudja használni a Lightroom is. Korábban az importáláshoz még először a Fotókönyvtárba (Photo Library) kellett behúzni a fájlokat és onnan mehettek át a Lightroomba, majd törölni kellett mindent, hogy ne foglaljon duplán helyet.

Most végre ki lehet hagyni a Fotók appot a buliból. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy korábban már egy Siri Shortcutot is írtak arra, hogy behúzza a fotókat a Camera appból, aztán törölje is a duplikátumokat egyből.

Az update részeként a fotók felkerülhetenek megosztott Lightroom albumokba akár webes, akár asztali és mobil formátumokban is.

Az összes update-be foglalt újításról az Adobe blogjáról tájékozódhatsz.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!