imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Már minden ötödik tinédzserre jut egy Apple Watch is


Rendszerint írunk a Piper Jaffray kutatásairól, melyek a tinédzserek mobileszköz preferenciáit is lefedik az Egyesült Államokban. Az elmúlt félévben történt némi változás és kitekintést tettünk a világpiacra is.

A legutóbbi felmérésben 8 000 középiskolás korú diákot kérdeztek meg különböző szempontok alapján, és nem kis fölénnyel mutatkozott Apple dominancia a válaszaikban.

A megkérdezett gyerekek közül 83% vallotta magát iPhone tulajdonosnak és csak 9%-uk használ Androidos készüléket saját bevallása szerint. Na és persze 86%-uk tervezi, hogy a későbbiekben iPhone-ra vált vagy következő készülékként ismét iPhone-t vásárol.

Ami viszont ennél is érdekesebb, az az Apple Watch kérdésköre. A tinédzserek 20%-a birtokol Apple Watch-ot és alig 2%-uk Samsung Gear okosórát. 22%-uk tervezi Apple Watch vásárlását az elkövetkezendő fél évben, ez 1%-os csökkenést jelent az elmúlt őszi számokhoz képest.

Bár nem szorosan, de kapcsolódik a témához a preferált közösségi oldalak listája is. Azt egyértelműen láthatjuk, hogy a social media fogalma már rég nem egyenlő a Facebookkal, hiszen:

  • a Snapchat 41%-os népszerűségnek örvend
  • ezt követi az Instagram 35%-kal
  • a sort a Twitter és Facebook kettőse zárhatná 6-6%-kal
  • ha a Pinterest nem állna 1%-on.

Ha az egész világot tekintjük, egész érdekesen állnak a statisztikák. A Device Atlas 2019 elején publikált kutatásából ugyanis kiderül, hogy az Androidos eszközök népszerűsége évről évre csökken Brazíliában, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Írországban, Kanadában, Kolumbiában, Németországban, Oroszországban. Indiában pedig lassan mindenkit lenyom a KaiOS.

Ezzel szemben az iOS népszerűsége igencsak növekedésnek indult Dél-Afrikában, Franciaországban, Írországban, Kanadában, Németországban, Nigériában, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, na és persze az USA-ban és az Egyesült Királyságban. Ami a világ keleti régióit érint, az Ausztrál 4%-os visszaesést sikerült az operációs rendszernek bőven behoznia a 17,45%-os maláj bővüléssel.

Úgy tűnik még mindig végtelenül színes a paletta.

Forrás: Piper Jaffray és Device Atlas

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!