imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Már most az AirPods 3-ról szólnak a pletykák?!


Alig érkeztek meg a boltokba a frissetett AirPods modellek, az elemzők már most a következő generációról írnak. És egyből kétféle verzióról.

Az Apple alig egy hónapja jelentette be valóban vezetéknélküli fülesének ráncfelvarrott utódját, az AirPods 2-t. Amint a kezünk ügyébe került, le is teszteltük, jelen cikk írása közben is az szól. A termék az elmúlt években gyakorlatilag letarolta a piacot: 75%-os részesedéssel bír, 2018-ban elemzők szerint több mint 35 millió darabot adtak el belőle, 2019-re pedig ezt a számot már 50 millióra becsülik.

Van, akinek viszont ez nem elég, meg hát úgyis épp üresjárat van, így az ázsiai sajtó már most a következő kiadásról beszél, méghozzá több forrás többfajta véleménnyel.

A Digitimes – ami általában beszállítói láncokra hivatkozva vállalja be a legabszurdabb kacsákat is – kezdte a sort tegnap azzal, hogy még idén jön az AirPords harmadik generációja. Szerintük azért, mert az Apple ugyan jelenleg magasan piacvezető, de a legtöbb konkurens bejelentett hasonló terméket, így magasabbra került a léc. Ezt pedig az Apple azzal fogja kompenzálni, hogy az új verzió már aktív zajszűréssel érkezik majd.

Ez azért nehezen hihető, mert ugyan a technológia rendelkezésre áll, a jelenlegi kialakítás mellett rendkívül nagy mérnöki teljesítmény lenne jól megcsinálni, főleg ilyen rövid idő alatt. Emellett az ilyen technológia rendesen eszi az aksit, az AirPods 2 legnagyobb előnye pedig pont a hosszabb üzemidő volt, amit az Apple felhasználói igényként tálalt. Ezek után visszavágnák rosszabbra? Furcsa lenne.

Ha mindez nem lenne elég, Ming Chi Kuo is ismét varázsgömbjébe nézett a múlt heti iPhone kamerás jegyzetét követően. Az egyik legnagyobb Apple jós ráadásul még tovább is ment a Digitimes-nál: szerinte nemis egy, de két új AirPods várható akár még 2019-végén, vagy 2020 elején.

Az újítások lényege leginkább belül lesz érzékelhető: átdolgozzák a chipek kialakítását (fanatikus mérnököknek: elhagyják az SMT+RFPCB designt), ami állítólag sok előnnyel jár majd: kisebb helyet foglal, olcsóbb lesz az előállítás, és ami ezeknél fontosabb: gyorsabb. Így talán már a bemutatást követően is tudnak elég terméket biztosítani világszerte.

Kuo szerint az egyik model a mostani külsővel érkezik majd és változatlan áron lesz kapható, ahogyan ez most is történt. A másik verziót azonban kívülről is átdolgozzák majd. Igaz, ez egy drágább kivitel lesz majd. Azt viszont nem említette meg, hogy miben lesz más és miért lesz drágább. A termék jövőjét és a frissítések sikerét viszont annyira pozitívan látja, hogy 2020-ra már 75-85 milliós eladási darabszámot jósol, ami elképesztő fejlődés lenne.

Hogy mi igaz ezekből a hírekből? Annyi, hogy az AirPods egy fantasztikus termék, ami előrevitte az egész szektort. Egész biztosan dolgozik rajta az Apple, hogyan tudná jobbá tenni. De hogy egy évben kétszer is frissítené? Ismétlem magam: furcsa lenne.

Ilyenkor szoktunk kapni olyan kérdéseket, hogy megéri-e várni a következő kiadásra vagy az azonnali vásárlást ajánljuk inkább. Most nem kérdés: nézz rá az iSTYLE webshopjára, és ha épp van készleten, vásárold meg azonnal! Aztán élvezd az életet AirPods-szal!

Forrás: Digitimes, MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!