imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Már próbálhatod is az első AR alkalmazásokat


Miután a WWDC-n az Apple bemutatta az iOS 11-et, az alkalmazásfejlesztők lázas munkába kezdtek, hogy a legújabb funkciókat implementálják alkotásukba. Most, hogy a nagyközönség számára is napvilágot látott a rendszer, mi is megnézhetjük, mire jutottak a kiterjesztett valósággal az elmúlt három hónapban.

Kezdjük is azzal a megkötéssel, hogy nem minden iPhone képes kihasználni az AR nyújtotta előnyöket azok közül, melyek megkapták a frissítést. A mókához legalább a 2015-ben bemutatott A9-es processzornak kell dobognia a készülékünkben, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy csak az iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad 2017, iPad Pro (minden generáció és méret), és természetesen a most bemutatott iPhone 8 és 8 Plus, valamint az iPhone X készülékek képesek élni a lehetőséggel.

Ha a fenitek egyikével rendelkezünk, már szaladhatunk is az App Store-ba körbenézni, melyek azok az alkalmazások, melyek már beültették az AR-t a kódsorba. A továbbiakban mi is mutatunk három olyan játékot és három olyan alkalmazást, melyekkel már most is tesztelhető az AR.

Játékok

Splitter Critters (1 090 Ft)
Az aranyos, Apple Design Award nyertes grafikával rendelkező arcade-puzzle játék egy az egyben át tud költözni a mixelt valóságba. Csak egy lapos felület kell hozzá, és egy fehér dobozkában máris megjelenik az aktuális pálya, nekünk pedig egészen egyedi játékélményben lehet részünk.

Egg, Inc. (ingyenes)
A jópofa csirkefarmos játék, melyre egy emberként függött rá az egész szerkesztőségünk is alkalmazkodott az új trendekhez. A lehetőségek ugyan limitáltak, viszont annál látványosabbak. A farmunk profiljára nyomja körbejárhatunk a tanyán az íróasztalunkon is, ha pedig úgy tartja kedvünk, leszedhetünk pár drónt is közben.

Splitter Critters balra, Egg, Inc. jobbra

Warhammer 40,000: Freeblade (ingyenes)
Ki ne szeretne a hatalmas harcirobotokat irányítani? A Warhammer pont ezt a gyermeki vágyat lovagolja meg, ráadásul mostantól AR-ben is. Ha megfáradtunk az ellen gyilkolászásában (ez nem megy AR-ben), szemügyre vehetjük az egyedire alakított Imperial Knight-unkat teljes pompájában. Miután rávarázsoltuk egy lapos felületre 6 különböző pozitúra felvételét parancsolhatjuk meg neki, ha pedig egy kis akcióra vágyunk, demóként lehívhatunk egy gigantikus sárkányt a pofonosztásra. Kedvenc jelentünket pedig lefotózhatjuk, és megoszthatjuk.

Alkalmazások

Night Sky 5 (ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlások)
Az app valószínűleg többetek telefonján ott figyel már, ha másért nem akkor azért, mert korábban a hét ingyenes alkalmazása is volt már. Alapvetően a különböző égi tüneményeket vizsgálhatjuk vele, viszont az új, “Grand Orrery” prémium funkcióval (új felhasználók egy hónap próbaidőt kaphatnak), a komplett naprendszert pakolhatjuk bele a nappaliba az AR segítségével. Brutálisan látványos.

Fitness AR (1 090 Ft)
Ahogy a neve is mutatja, ezt az alkalmazást már kifejezetten az AR miatt készítették el. A dolog működéséhez nem árt egy Strava account, minekután azzal szinkronizál. Ha ezek megvannak, akkor egy kocka 3D-s domborzati térképen tervezhetjük tovább a tervezett biciklis vagy futó útvonalunkat.

 

PLNAR (ingyenes)
Ha esetleg valakinek már hiányzott egy hasonló típusú app a listából, nem kell tovább aggódnia: természetesen a méricskélés az AR egyik legkézenfekvőbb felhasználása. A PLNAR pontosan erre jó, mielőtt leraknánk a hajópadlót, hozzávetőlegesen fel tudjuk mérni, hány négyzetméter anyagra lesz szükségünk és hasonlók. Nem túl izgi, viszont annál hasznosabb.

Forrás: Macrumors

Ti is találtatok valami jó kis AR appot? Legyetek olyan jófejek és osszátok meg a többiekkel is kommentben, hadd örömködhessünk együtt az Apple szuper kis újdonságának.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!