imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Már szeptemberben jöhet a nagy MacBook Pro


A legfrisebb elemzői jelentés szerint az Apple nem vár már sokáig a 16″-es mammut MacBook Pro bemutatására, és az alacsonyabb kategóriás MacBook modellek is frissítésre kerülhetnek.

Idén télen szellőztette meg az egyik legmegbízhatóbb Apple jós, Ming Chi Kuo, hogy az Apple a megszokott 13″-es és 15″-es modellek mellett egy új, nagyobb, 16″-es MacBook Pro kiadására is készül. A bemutatás elmaradt az idei MacBook Pro csendes frissítésekor (ilyenkor nincs bemutató, egyszerűen cserélik/felteszik a modellt a webshopban), és a WWDC Pro termékei közé se illesztették be.

Jeff Lin szerint azonban már nem kell sokat várnunk: szeptemberben érkezik a legnagyobb hordozható Mac. Az IHS Markit legújabb elemzésében már a részletekről is írt. Az általuk várt specifikációk:

Ezek szerint a nagyobb képernyő ugyan 3072*1920-as felbontással érkezne, de az LG által gyártott LCD monitorral ávrják, és nem OLED kijelzővel. Utóbbi vélhetően még magasabbra tolná az amúgy sem alacsonyra várható árcédulát, de azért a piacon már kaphatóak ilyen kijelzővel érkező termékek.

Processzort illetően a legvalószínűbb, hogy szintén a 9. generációs Intel chipekkel érkezik. A legnagyobb kérdés az a GPU. A méret mellett valami újat azért várunk Cupertinótól a termék bemutatójára. Vajon az iPhone keynote része lesz, ahol eddig még sosem mutattak be Macet? Vagy idén is kap egy külön eseményt a Mac vonal, de hamarabb?

Frissül a MacBook Air is

A nagy MacBook Pro nyilván sokak fantáziáját beindítja majd, azonban jóval kevesebb ember engedheti meg majd (és tudja egyáltalán kihasználni), mint az alacsonyabb kategóriás MacBookokat. Az elemzés szerint itt is várhatunk frissítést: a tavaly bemutatott új MacBook Air és a Touch Bar nélküli 13″-es MacBook Pro egyaránt processzorfrissítésre számíthat a macOS Catalyna hivatalos indulásakor. Valószínűleg csak kisebb erősítés lesz, semmi nagy újdonságra ne számítsunk.

Ami érdekes, hogy ezekre is szeptemberi dátumot várnak, ami alapvetően inkább októberi-novemberi szokott lenni. Az IHS leginkább a kijelzőkben szakértő, és korábban a piac előtt megjósolt pontos termékbevezetéseket, így egy átlagos pletykánál jobban hihetünk nekik.

Szerinted lesz külön Mac keynote idén vagy az Apple marad a tavaszi csendes frissítések mellett?

Forrás: Forbes

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!