imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Már tervezik a Lightning – jack adaptereket az iPhone 7-hez


Tavaly ősszel robbant a hír, hogy lehet, hogy nem lesz jack csatlakozó az idén őszre tervezett iPhone 7-en. Itt az iMagazinnál többen szkeptikusak voltak, aztán úgy tűnt, hogy tényleg nem lesz rajta, majd jöttek olyan hírek, hogy mégis lesz. Idővel aztán a dupla kamerás pletyka vette el a rivaldafényt szegény jack csatlakozótól, de igazán biztosat egyelőre még nem tudunk. Most egy újabb kiszivárgott render miatt a jack csatlakozó (hiánya) vette vissza a stafétát a találgatások terén.

Gyorsan rákerestem, az egyik petíciót, amit a jack csatlakozó megtartásáért indítottak, már több mint 300 ezren írták alá. Ettől függetlenü nekik is fel kell készülniük arra, hogy az idő kegyetlen vasfogát nem lehet megállítani abban, hogy végleg kimarja az iPhone-ból a nagy múltra visszatekintő 3,5 mm-es jack csatlakozót.

lion-king-meme-lightning-jack

Ha itt még nem is tartunk, de tulajdonképpen azon megy a találgatás, hogy már az iPhone 7-ből kidobják a jack csatlakozót, vagy majd csak a jövőre debütáló, már most tekintélyes figyelmet magára irányító jubileumi tízéves iPhone-ból. Mert ahogy a 12 hüvelykes MacBook esetén is az egyszerűsítésre törekedtek (USB-C), úgy az volna a meglepő az Apple részéről, ha nem ezt az irányvonalat folytatnák az iPhone-oknál is.

Bármilyen adat, ami kiszivárog az éppen aktuális iPhone-ról, az esetek döntő többségében a beszállítóktól érkezik, hisz az irgalmatlan mennyiségű telefonhoz még nagyobb mennyiségű kiegészítőt kell időre legyártani. Újra a Macotakara szúrta ki, hogy a kínai Tama Electric különböző rendereken már elkezdte promózni a saját Lightning – jack átalakítóit. Egyes típusok még Micro-USB csatlakozóval is el vannak látva.

lightning-jack-adapter lightning-jack-adapter2

Félreértés ne essék, már most is vannak a piacon Lightning csatlakozós fül- és fejhallgatók, egyesek szerint pedig az Apple ezzel a lépéssel egy jobb minőségű audio stream szolgáltatást is be fog vezetni. A Tama Electric oldalán található termékeknek még nincs ára, és nem is rendelhetőek, így elképzelhető, hogy csak ott akarnak állni a rajtkockánál, ha tényleg kidobja az Apple az iPhone 7-ből a jack csatlakozót, de valójában még egy darabot sem gyárottak le belőle. Azt is tegyük hozzá, hogy egy ilyen adapter legyártásához nincs szükség óriási innovációra vagy kapacitásra, egyszerűen csak akkor éri meg igazán, ha van rá igény. Pár hónap és kiderül.

Források: Apple InsiderThe Verge

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!