imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Már több mint 100 millió iPhone-felhasználó van Amerikában


Tovább növekszik az iPhone-ok töretlen népszerűsége az Egyesült Államokban: jelenleg több mint 100 millió Apple-telefon van használatban, és ezek jelentős része az újabb modellek közé tartozik.

A fogyasztói adatok alapján 2015 szeptemberének végén összesen 101 millió iPhone-t használnak jelenleg az Egyesült Államokban. Elsőre azt gondolná az ember, nem csoda, hogy ilyen magas ez a szám, hiszen már 8 éves az első iPhone, így valószínűleg rengeteg régebbi készülék is benne van ebben a 101 millióban. A helyzet az, hogy egyáltalán nem.

Az összes használatban lévő iPhone közül ugyanis összesen 58 millió modell iPhone 6 és 6 Plus. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt több mint az amerikai iPhone felhasználók fele az aktuálisan legújabb készülékre váltott.

Az adatok alapján a 101 millió telefon között összesen 4 millió darab iPhone 6s és 6s Plus van. Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy az elemzést szeptember 30-án, alig az amerikai iPhone 6s rajt után tették közzé, így a legújabb telefon elterjedtsége azóta valószínűleg sokkal magasabb.

usa-iphone-felhasznalok

Az egy év alatt eladott közel 60 millió iPhone 6 és 6 Plus óriási eredmény még az Apple számára is, és mutatja, mekkora igény volt a piacon a 4,7 colos, illetve még nagyobb készülékekre. Ezt támasztja alá az is, hogy az iPhone 5s esetében ez a szám még jóval alacsonyabb volt: abból 2013 és 2014 szeptembere közöt összesen 28 millió, azaz kevesebb, mint feleannyi fogyott el.

Az elmúlt nyolc negyedévben egyébként folyamatos növekedést mutatott az iPhone részesedése az amerikai mobilpiacon, negyedévente átlagosan 8 százalékos növekedéssel.

Képernyőfotó 2015-11-23 - 16.31.54

A növekedés egyik oka lehet az Apple új kezdeményezése, melynek keretein belül az Android-felhasználókat is az iPhone irányába csalogatják. Az Apple létrehozta a „Move to iOS” androidos appot, egy aloldalt külön az Android rendszerről váltó felhasználóknak, valamint egy beszámítási rendszert az Apple Store-okban.

Számtalan Android-felhasználót bevonzhattak a nagyméretű iPhone-ok is: a 2015-ös üzleti évben volt az eddigi legnagyobb az Androidról iPhone-ra váltók aránya. A meglévő okostelefonról váltó vásárlók 30%-a korábbi Android-tulajonos volt.

Forrás: MacRumors.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!