imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Maradhat a Lightning az új iPhone-okon


És az 5W-os adapter is. Némileg meglepő, de reális hírekkel szolgált a Mac Otakara blog a 2019-es iPhone-ok töltését illetően. De vajon mi állhat az Apple döntésének a hátterében?

Már az iPhone X megjelenése előtt felröppentek a hírek, hogy talán az Apple áttér majd USB-C-re Lightning helyett. Aztán a 2018-as iPhone-ok előtt is. Még mi is írtunk róla hosszabb elemzést, hogy milyen következményei lennének egy ilyen döntésnek az Apple-re, és a felhasználókra nézve. Aztán se 2017-ben, se 2018-ban nem lett USB-C-s az iPhone.

Lett viszont helyette USB-C-s iPad Pro, ami a maga nemében hasonlóan jelentős váltásnak mondható. Ezzel pedig az iPhone vált a Lightning csatlakozó utolsó bástyájává a palettán. Éppen ezért – és a kissé kellemetlen inkompatibilitások miatt – teljesen ésszerűnek tűntek azok a találgatások is, amelyek szerint ugyan marad a Lightning port, de a megszokott 5W-os USB-A adapter helyett egy 12W-os USB-C adapterrel, és a mellékelt USB-C – Lightning kábellel lesz majd tölthető az iPhone.

Még képek is “szivárogtak” ki hozzá.

Ez több szempontból is tökéletes kompromisszumnak ígérkezett. Egyrészt egy ilyen megoldásnak köszönhetően megszűnt volna az a két éve érvényes tényállás, hogy a legújabb MacBook és a legújabb iPhone nem köthető össze egymással. Másrészt pedig végre kihasználásra került volna a gyorstöltés, ami lassan másfél éve az iPhone-ok sajátja, épp csak semmi nem használja ki a gyári dobozból.

Nos, a Mac Otakara mostani jelentése szerint egyik forgatókönyv se játszódik le 2019-ben, marad minden a régiben.

Tehát nem lesz se USB-C-s iPhone, se 12W-os USB-C fali adapter idén. Most legyintetnénk, hogy ez csak egy pletyka, de sajnos az a helyzet, hogy a japán techblog beszállítói forrásokkal is kapcsolatban áll, azaz a megbízhatóbb Apple-jósok közé tartozik. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem tévedhetnek…

Felmerül a kérdés, hogy vajon miért dönthet így az Apple? Nos, erre több ésszerű magyarázat is van. Egyrészt mert bevételi forrás. A Lightning kiegészítők és a MFi programból szép kis summa gurul be a vállalathoz. Másrészt a Lightning egész egyszerűen vékonyabb. Ami lehet, hogy most még nem szempont, de egy átállással egyben azt is deklarálnák, hogy az iPhone már nem lesz vékonyabb. Erre pedig Jony Ive regnálása alatt meglehetősen kicsi az esély.

Egyszóval az iPhone-os része még teljesen érthető a történetnek. Azt viszont, hogyha a 12W-os USB-C-s adapter nem csomagolják majd a dobozba, már jóval nehezebb lesz megmagyarázni…

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!