imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Márciusban újra lesz Apple keynote új termékekkel?


Az Apple körül mindig röpködnek a pletykák, aminek az egyik oka az, hogy a cég elég kevés információt szokott megosztani a nagy nyilvánossággal, mielőtt bemutatna egy végleges terméket. Azért valahogy mégis a specifikációk és az újdonságok jó 80-90%-a ki szokott derülni a bemutatók napjáig, hála bizonyos tényleg megbízható forrásoknak.

Ha tehetjük, elkerüljük a találgatások és pletykák közlését itt az iMagazinon, ezért nem láttok hétről hétre pl. iPhone 7 fantáziavideókat. Mégis van egy pár ember, akiknek a véleményére érdemes odafigyelni. Többek között az egyik ilyen Ming-Chi Kuo, a (szinte) tévedhetetlen Apple-jós, a másik pedig a 21 éves Mark Gurman, aki középiskolásként kezdett el írni a 9to5 Macre, ahol már szenior újságíró és szerkesztő, valamint felkerült a Time (A 2013-as év 25 legfontosabb bloggere) és a Forbes (Harminc 30 év alatti fiatal, akik meghatározzák a médiát) magazinok több tekintélyes listájára. Ő volt az, aki megdöbbentően jól belőtte, hogy mik lesznek az új 12 hüvelykes MacBook specifikációi, és hogy hogyan fog kinézni. Vagy tényleg nagyon jó kapcsolatai vannak, vagy elképesztően jól érzi a trendeket, de amit ő mond – még ha egészséges fenntartásokkal is –, azzal érdemes foglalkozni.

Mark Gurman
Mark Gurman

A legfontosabb állítása, hogy 2016 márciusában keynote-ot fog tartani az Apple. Eddig kétszer tartottak az év ennek a felében: először 2012-ben, amikor bejelentették az első Retina kijelzős iPadet, másodszor pedig idén március 9-én, ahol debütált a 12 hüvelykes MacBook, valamint az Apple Watch végleges változata. Gurman egyik lebegtetett jóslata továbbra is az iPhone 6c, amiről mi is írtunk, és amit érdemesebb talán az új 4 hüvelykes iPhone-nak hívni. Azt sem szabad elfejelteni, hogy a médiát is lehet manipulálni kiszivárogtatott igaz és/vagy hamis információkkal, aminek következtében sokkal egyszerűbb közvéleménykutatásokat végezni. Amint szárnyra kapott a hír, hogy lehet új 4 hüvelykes iPhone, az amerikai okostelefon tulajdonosok 20%-a örömmel fogadta a hírt, azaz igény továbbra is van a kisebb, de fejlettebb iPhone-ra. Az, hogy vajon A9 processzort kap, de megmarad az 5s kamerája, senki nem tudja megmondani.

AppleWatch-Tumbles-4-Up-PRINT

Gurman második jóslata pedig az Apple Watch 2, amit szerinte jövő év áprilisától lehetne megrendelni, azaz az Apple órája is ráállna az éves ciklusokra. Ez a hír meglepetesként ért minket, nem vártuk volna ilyen hamar az okosóra frissítését. Az, hogy vajon FaceTime kamerát, alvásmérést és még fejlettebb egészséggel kapcsolatos szenzorokat (akár a szíjon) kap, már nem mondja biztosra, csak azt, hogy valamelyik ezek közül – vagy az összes.

Mint mindig, érdemes óvatosan kezelni ezeket a felvetéseket, ugyanakkor ha Gurman hozza a tőle megszokott jóslási statisztikát, akkor három hónap múlva új Apple termékekkel találkozhatunk.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!