imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Máris megvan az iPhone 8 első áldozata


Az iPhone 8 és az iPhone X lelke, az A11 Bionic processzor különlegessége, hogy minden egyes szegmensét immáron házon belül tervezte az Apple, ellentétben a korábbi modellekkel, amikor a grafikus gyorsítót a brit székhelyű Imagination Technologies szállította. A cég eddig megkerülhetetlen volt az iparban, aztán az Apple kihátrált a történetből, ami katasztrófálisnak bizonyult.

Természetesen, nem az Apple számára. Hiszen az A11 Bionic jelenleg messze a világ legerősebb mobilprocesszora, ami csak igazolja, hogy jó döntés volt minden munkát saját magának elvégezni. Az Imagination Technologiest viszont ez a lépés teljesen a padlóra küldte. Júniusban a vezetőség kénytelen volt az eladás mellett dönteni, mivel eddig az Apple megrendelései bevételi forrásaik felét jelentették. Végül a Völgyben székelő, de kínai finanszírozású Yitai Capital tulajdona lett a vállalat, aki 743,2 millió dollárt, azaz kb. 190 milliárd forintot csengetett ki érte.

Az Imagination Technologies álláspontja szerint lehetetlen, hogy az Apple ilyen rövid időn belül olyan fejlesztéseket tudott volna elvégezni, amivel egyáltalán nem sértették meg egyetlen szabadalmukat sem. Ilyen például a Tile Based Deferred Rendering technológia is, amely a cég PowerVR néven futó grafikus gyorsítójához köthető. Ez egy olyan képszegmentálási eljárás, mely hatékony módon tudja a grafikai számításokat elosztani a komponensek között, így a kép fregmentált területei szimultán más erőforrásokat is képesek használni.

Egyelőre, azonban úgy tűnik, az Apple mégsem került újabb szabadalmi vita kereszttüzébe. Az Imagination Technologies részéről egy ideje nem hallottunk pereskedésről, tehát egész egyszerűen az is lehet, hogy a felek csendben megegyeztek vagy éppenséggel az Apple tényleg nem sértett meg semmilyen szabadalmat. Mindenesetre a cég lépése rendesen megbolygatta a mobilprocesszorok piaci helyzetét, habár az új tulajdonossal az Imagination Technologies képes lehet talpon maradni az iPhone 8 és X után is.

Forrás: The Verge

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!