imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mark Gurman szerint most még nem lesz új MacBook Pro


Mark Gurman, aki csupán 22 évesen igazolt a 9to5Mactől a Bloomberghez, elég jó irányjelző, ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy a nemsokára megjelenő Apple termékek milyenek lesznek. Egyszerűen azért, mert szinte biztos, hogy belsős forrásai vannak. Persze a különböző pletykaoldalak már hónapokkal korábban megírnak ezt-azt (aztán adott esetben ellent is mondanak saját maguknak), de Gurman erre nézve is jó szűrő. Nemrég az iPhone 7-tel kapcsolatban foglalta össze az értesüléseit, most pedig a várva-várt MacBook Próról mondta el, hogy szerinte milyen lesz.

Talán az első és legfontosabb újdonság, amit nem olvastatok nálunk vagy máshol, hogy Gurman szerint kevés a valószínűsége annak, hogy az új MacBook Prókat a szeptember eleji iPhone keynote-on mutassák be, pláne hogy Ming-Chi Kuo szerint arra is van esély, hogy az új iPhone-nal párhuzamosan bemutatják a második generációs Apple Watch-ot, és ráncfelvarrják az első generációt. Ennyi új hardvert, és azoknak részletes bemutatását már nem bírna el egy keynote. Az Apple zászlóshajó terméke egyértelműen továbbra is az iPhone, és nem fogják elvenni tőle a rivaldafényt. Az Apple Watch még belefér ebbe a koncepcióba, hisz eredetileg úgy tervezték, hogy az csak az iPhone-nal működjön együtt. Egyszóval szinte biztos, hogy hagynak időt és teret az új iPhone és az iOS 10 érvényesülésének. Tavaly szeptember 30-án jött ki az OS X El Capitan, és nagyon adná magát, ha egy október eleji keynote-on már az új MacBook Prókon mutatnák be az elkészült macOS Sierrát. Ez persze csak hangos elmélkedés Gurmain szavaira reflektálva. Nézzük, miket vár a Bloomberg fiatal, ám jól értesült újságírója az új MacBook Pro vonaltól.

Martin Hajek MacBook Pro koncepciója.
Martin Hajek MacBook Pro koncepciója.

Meg nem nevezett forrásaitól Gurman úgy értesült, hogy az Apple-höz híven minimálisan vékonyabb lesz a ház, de nem olyan mértékben, hogy megközelítse a MacBook Air vagy a 12 hüvelykes MacBook vékonyságát. Megerősítette Ming-Chi Kuo értesüléseit, hogy OLED kijelzőcsík jön a billentyűzet fölé, integrálják valamilyen módon a Touch ID-t a gépbe, amivel nemcsak gyorsabban lehetne feloldani azt, de akár Apple Pay vásárlásokat is lehente rajta intézni. Gurman nem mondta ki biztosra, hogy továbbra is Intel processzorok fognak ketyegni az új MacBook Prókban, csak annyit, hogy eddig is ők adták a CPU-t az Apple gépeibe.

27496375841_decd6dc4d5_b

A videókártyát viszont értesülései szerint az AMD fogja szolgáltatni, mert a Polaris grafikus chip 20%-kal vékonyabb, de mégis erősebb, mint a korábbiak. Csatlakozónak a 12 hüvelykes MacBookkal bemutatkozó USB-C-t kapjuk, ami logikus lépés volna. Állítólag az Apple-nél fontolóra vették, hogy asztroszürke, ezüst és arany színekben is megjelentetik az új MacBook Prót, de még nem tudni biztosra, hogy ebből mennyi valósul meg. Az új hardver mellé pedig megkapjuk a macOS Sierrát, integrált Sirivel és számos más újdonsággal. Itt az iMagazinnál a többség arra tippel, hogy az új MacBook Pro vonal saját keynote-ot fog kapni, legkorábban szeptember végén, de inkább októberben.

A híreket természetesen sem az Apple, sem az AMD nem erősítette meg.

Forrás: Bloomberg Borítókép: Martin Hajek

27292118240_c4897c6c02_b
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!