imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mark Gurman szerint újfajta Home gombbal jön az iPhone 7


Közeledik szeptember, a hónap amikor az Apple bemutatja a következő generációs iPhone-t – ha valamiben, hát ebben nagyjából 99,9%-ban biztosak lehetünk. Ahogyan az lenni szokott, a keynote előtt egyre jobban felpörögnek a hírek az újdonságokkal kapcsolatban. Most az egyik nagyágyú szólalt meg.

Mark Gurman az utóbbi nagyjából két évben az egyik legpontosabb forrásnak bizonyult, ha az Apple jövőbeni terveiről van szó. Olyannyira, hogy a korábban a 9to5Macnél dolgozó, jelenleg is mindössze 22 éves újságírót néhány hónapja le is igazolta a Bloomberg – ide írta meg tegnap a legújabb információit az iPhone 7-tel kapcsolatban.

Gurman alátámasztja, hogy a következő iPhone dizájnja nem fog túlságosan különbözni az iPhone 6 és az iPhone 6s esetében megismert formavilágtól. Hozzátette, hogy érdekes kérdés az, vajon a jövőben ilyen hároméves ciklusokra áll át az Apple, vagy ez csak egy egyszeri eset lesz. A korábbi értesülésekkel egybehangzóan ő is azt állítja, hogy az egyik legnagyobb újdonság a dupla kamera lesz, ezt azonban csak a nagyobbik, 5,5″-es modell kapja majd meg.

Egy állítólagos iPhone 7 fotó. Dupla kamera várhatóan csak a Plus modellen lesz.
Egy állítólagos iPhone 7 fotó. Dupla kamera várhatóan csak a Plus modellen lesz.

Egy iPhone 7-prototípust használó forrására hivatkozva Gurman azt írja, hogy az új iPhone kamerája sokkal élesebb képeket készít, és mostohább fényviszonyok között is sokkal jobban teljesít, mint a korábbi iPhone-ok kamerája. A két szenzor különböző módokon rögzíti a fényt, majd a két képből szoftveresen készít egy fotót az Apple. Állítólag sokkal jobban belenagyíthatunk majd a képekbe minőségromlás nélkül, ami érdekesen hangzik, hiszen hacsak nem más a két objektív gyújtótávolsága, a digitális zoom az digitális zoom marad.

A Home gomb is megváltozhat, először az iPhone 10 éves története során. A Bloomberg újságírója szerint az Apple dobja a hagyományos gomb-megoldást, melynek helyét egy nyomásérzékeny „gomb” veszi át, ami haptikus visszajelzést ad erősebb nyomásra – ugyanúgy, mint az Apple Watch és az iPhone 6s kijelzője, vagy akár az újabb trackpadek. A jack-csatlakozó Gurman szerint is eltűnik, a helyét egy második hangszóró veszi majd át.

taptic

A fentiek természetesen nem hivatalos információk, azonban mindenképp érdemes arra figyelni amit Mark Gurman ír – az utóbbi időszakban gyakorlatilag 100%-os pontossággal dolgozik, egészen biztosra vehetjük, hogy cupertinói forrással vagy forrásokkal rendelkezik.

Forrás: Bloomberg.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!