imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mark Zuckerberg népszerűbb CEO, mint Tim Cook


Úgy néz ki, hogy az FBI-jal történő viaskodás nem ártott Tim Cook renoméjának, sőt, ismertebbé és elismertebbé tette őt az emberek szemében. Ettül függetlenül a listát a Facebook 31 éves CEO-ja, a geek rocksztár Mark Zuckerberg vezeti egy felmérés szerint.

A Morning Consulting online felmérése szerint Zuckerberg vezeti a tech-világ CEO-inak népszerűségi listáját. 13 915-en töltötték ki az online kérdőívet, ami ha reprezentatívnak talán nem is mondható teljes biztonsággal, de azért érdekes következtetéseket vonhatunk le belőle.

morning-consult-keyote-numbers-ceo

A népszerűségi indexek statisztikái mindig trükkösek, ugyanis módszertantól függően az 50 százalék alatti „népszerűség” inkább a népszerűtlenséggel egyenlő. Azonban itt volt egy plusz szempont, ez pedig maga az ismeretség. Bár minden nap találkozhatunk azzal az élménnyel, hogy egyes emberek bármiféle tényleges tapasztalat nélkül utasítanak el vagy épp istenítenek egy személyt vagy csoportot, azért vannak, akik nem válaszolnak erre anélkül, hogy ismernék az illetőt. Bár a listát 48 százalékkal Zuckerberg vezeti, 31 százalék azt mondta, hogy nem ismeri őt vagy nincs véleménye. Tim Cook a második 39 százalék „kedveléssel”, 44 százaléka a válaszadóknak azonban egyáltalán nem ismerte az Apple CEO-ját, vagy nincs véleménye ezzel kapcsolatban. Satya Nadellánál ez az arány (nem ismeri/nincs véleménye) pedig 59 százalék.

Egy már most ikonikussá vált kép Zuckerbergről a barcelonai Mobil Világkongresszuson.
Egy már most ikonikussá vált kép Zuckerbergről a barcelonai Mobil Világkongresszuson.

Mit jelent ez? Azt, hogy valójában Tim Cook nagyon jól áll, és az egész Apple vs. FBI történet előtérbe helyezte a személyét, megítélése pedig alapvetően pozitív. Csak gondoljunk bele: Zuckerberg Facebook fala nincs is mással tele, mint hogy épp merre jár a világban, hogyan jótékonykodik, milyen csodálatos a kislánya és a felesége, cuki a pulija, egyszóval egy öntudatos, sikeres és inspiráló fiatal üzletember képét sugallja. Tim Cook ezzel szemben még örömében is elmosódott képeket tweetel a Super Bowlról (a képet azóta levették), ha nem épp azt vállalja fel, hogy homoszexuális. De gondoljunk csak Elon Muskra, akit szintén nem szónoki képességei miatt becsülünk.

Viszont az is sokat elárul, hogy míg a válaszadók többsége (50 százalék felett) megbízhatónak tartja az Apple-t vagy a Google-t, addig a Facebook ezen a listán csak 32 százalékot ért el. Úgy néz ki, egy fecske továbbra sem csinál nyarat.

Források: Morning Consult via The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!