imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Masszázs, uszoda és kosárpálya is lesz a Google új londoni főhadiszállásán


2018-ban kezdik el megépíteni a Google első nagyszabású londoni központját, szemben a Harry Potter filmekből jól ismert King’ Cross vasútállomással. Az új főhadiszállás, ami akár egy gigantikus wellness komplexumnak is elmenne, az első 100%-ban a Google által tervezett és kivitelezett létesítmény lesz, amit az USA-n kívül épít a cég.

Emlékszünk még a Harry Potter sorozatból a 9 és 3/4. vágányra? A híres peron, ahonnan Harry elindul a Roxfort Varázsló és Boszorkányképző Szakiskola felé, hogy szakítson a muglik unalmas hétköznapjaival és egy kis mágiát gyakoroljon. Ha a Google jó néhány évvel ezelőtt állt volna elő az új főhadiszállás építési terveivel, akkor valószínűleg neki is leesett volna az álla, és inkább beáll programozni, semmint hogy egy pálcával hadonásszon az életét kockáztatva. Ide tervezi ugyanis a keresőóriás új központjának építését, ami a tervek szerint 4000 munkavállaló befogadására lesz alkalmas.

Londonban nagy létszámú csapattal rendelkezik a Google, a probléma viszont az, hogy eddig nem volt egy akkora irodaház, ahol minden alkalmazott együtt elfért volna, ezért munkaterületek szerint szóródtak szét a város különböző pontjain. Ennek szeretne a vállalat a közeljövőben véget vetni: a cél az, hogy egyberántsák a brigádot, csakúgy, mint az Apple esetében, ahol 2011-ben ugyanez a probléma állt fenn és amiért idénre megépült az Apple Park. Azt hiszem, a Google sem fog szégyenben maradni az Apple új központja mellett: pazar látványterveket nyújtottak be a Camden Városi Tanács felé, amire meg is kapták az engedélyt.

A tervek szerint az “A” zónát 2018-ban kezdik el megépíteni, a Bjarke Ingels Group és a Heatherwick Studios tervei alapján. Ez utóbbi stúdió tervezte például a 2012-es londoni Olimpia üstjét, amit hagyományosan az olimpiai láng segítségévével gyújtottak meg. Az Architect’s Journal információi alapján egy 1 milliárd fontos (körülbelül 342 milliárd 230 millió forint) beruházásról van szó, a létesítmény 80819 négyzetméteres alapterületen fog elhelyezkedni, hosszanti kialakítása miatt pedig nagyjából 330 méter hosszú lesz. Ahogy a képeken is látszik, a 11 emeletes épület egészét végigvezeti a hatalmas lépcsőzetes kialakítás.

Szellős terekben gondolkodtak az épület tervezői.

Az aljába különböző boltokat terveznek, ezek között lesznek a bejáratok az irodába, és egyfajta szellős kialakítás lesz jellemző az épület egészére, nagy belső terekkel. Az épület egyik tervezője, Thomas Heatherwick egy nyilatkozatában azt mondta, hogy a tervrajzok elkészítésekor nagyban inspirálta őket a hely központi fekvése, ezért lett ilyen a végleges koncepció.

Ez a terület lenyűgöző találkozása a sokszínű építészeti stílusoknak és tereknek és egyszerűen nem tudjuk nem szeretni azt, ahogy az itt található vasútállomás, utak, csatornák és más infrastruktúrák egymásra épülnek London legforgalmasabb csomópontján – mondta Heatherwick. Ez a hely inspirált minket arra, hogy a Google új épületét is, mint infrastruktúrát kezeljük, ami variálható elemekből áll. Ennek köszönhetően az épület és a benne található irodák még évek múltán is rugalmasan alakíthatóak lesznek.

Az épület tetejének egészére parkosítás vár.

A nagyvárosi, központi kialakítás mellett pedig minden lesz a Google új főhadiszállásán, amit csak el tudunk képzelni. 3 sávos, 25 méteres úszómedence, masszázs szoba, futópálya, variálható futball- és kosárpálya és egy 210 fős auditórium. Emellett a tetőt végig egy 300 méter hosszú kert fogja borítani, amit különböző egységekre osztanak fel, mint a pihi zóna vadvirágokkal és erdei növényekkel, kávézó, illetve egy futó pálya is helyet fog kapni itt. Az épület másik oldalánál szomszédosan egyébként a cég egyik leányvállalatának, a mesterséges intelligenciával foglalkozó DeepMindnak van az irodája.

330 méter hosszú lesz a 11 emelet magas épület.

Itt, az Egyesült Királyságban világossá vált számomra, hogy a számítástechnika tudománynak nagyszerű jövője van a tehetségeket elősegítő oktatási környezetben, és az innováció iránti szenvedély az, amit magunk körül látunk. Elkötelezettek vagyunk az Egyesült Királyság mellett és izgatottak a további beruházásokkal kapcsolatban az új King’s Cross campusunkon

– mondta korábban Sundar Pichai, a Google CEO-ja.

A mozgatható fényterelők segítségével egész nap napfényben úszhat majd a Google főhadiszállása.

Forrás: The Verge

Érdekel az év egyik legdurvább Apple eseménye? Te is várod már, hogy milyen lesz az iOS 11? Akkor tarts velünk hétfőn este, szokás szerint WWDC élő közvetítés itt, az iMagazinon! Addig is, ezen a linken minden előzetes infót megtalálsz.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!