imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mától elérhető a Google Cardboard iOS-en


Az I/O konferencián a Google bejelentette, hogy mától elérhető lesz a Cardboard alkalmazása az összes iOS 8-as készülékre. A kartonból készült nézegetőhöz készült alkalmazás még csak az Amerikai App Storeból tölthető le, és mindenképp szükséges a használatához maga a Cardboard. Magát a nézegetőt könnyű beszerezni, a Google hivatalos weboldaláról, viszont annak ellenére, hogy tulajdonképpen egy hullámkartonból készült termékről beszélünk, az ára meglepően borsos. Forintra átszámolva nagyjából 6 000 – 15 000 forintért már kézhez is kaphatjuk a virtuális túránk alapeszközét. De tulajdonképpen mire is jó és hogy kell használni?

A szerkezettel képesek vagyunk az előre elkészített túrák közül bármelyiken részt venni. Csak behelyezzük a telefonunkat a szerkezetbe és elindítjuk a túrát. Ilyenkor két különböző képet kap a szemünk, amit az agyunk összetesz egy 3D-s képpé, hasonlóan a 3D TV készülékekhez. Ezzel a módszerrel tényleg úgy érezhetjük, mintha a 3D-s térben lennénk. A két lencse kialakítása is speciális, hogy minden objektum tényleg úgy tűnjön, mintha előttünk lenne. A fejlesztés teljesen szabad forráskódú, bárki bármilyen helyszínt el tud készíteni. Ráadásul nem is bonyolult, hiszen a Google részletes leírást ad arról, hogy hogyan készítsünk el a saját kis túránkat. Akár az is elképzelhető, hogy ezzel az egyszerű készülékkel pár éven belül, akár az egész világot beutazhatjuk virtuálisan.

one-cardboard

Az iOS-es megjelenéssel egy időben pedig a Google bemutatta az új készülékeket is, amik találjátok ki miből készült! Kartonból. Az igazi újdonság, hogy 6 hüvelykes készülékeket is támogat, sőt, bármilyen készülékkel kompatibilis gombokkal van felszerelve. Az ára pedig ennek ellenére sem változott, ahogy az összeszerelése is megoldható három lépésből, melynek a folyamatát feltüntették a doboz belsejében. Összességében érdekes találmány egy jó alkalmazással párosítva, és az élményhez képest nem is drága. És, ami a legfontosabb, hogy most már az iOS rendszerében is elérhető az alkalmazás.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!