imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mától felár nélkül telefonálhatunk és netezhetünk az EU-ban


Végre! A mai naptól kezdve felár nélkül telefonálhatunk, SMS-ezhetünk és internetezhetünk az Európai Uniós országokban. A szabály Izlandon, Liechtensteinben és Norvégiában is érvényes lesz. De Svájcban, Szerbiában és Ukrajnában ugyanúgy fizetnünk kell.

Eljött ez a nap is. Elfelejthetjük a horror telefonszámlákat, ugyanis mától ugyanolyan árszabással telefonálhatunk, küldhetünk SMS-t vagy internetezhetünk EU-s országokban, mint itthon. Ez érvényes minden magyar mobil előfizetésre és kártyás csomagra egyaránt, de van néhány kitétel, amire érdemes lesz odafigyelnünk, mint például:

  • Nem vonatkozik magyarországi számról külföldi számra indított hívásra, ez továbbra is nemzetközi hívásnak számít.
  • Életbe lép a méltányossági elv, azaz kizárólag turisták és átutazók számára született a szabályozás. Ha valaki huzamosabb ideig külföldön tartózkodik, akkor a szolgáltató különdíjat számolhat fel.
  • Hiába rendelkezünk korlátlan adatkerettel, ez külföldön nem lesz érvényes – a szolgáltatók korlátozhatják majd, hogy mennyi internetet használhatunk, ha EU-n belül utazunk.
  • Az új feltételek minden Európai Uniós országban érvényesek mától, sőt az Európai Gazdasági Térséghez tartozó államokban (Izlandon, Liechtensteinben és Norvégiában) sem kell majd felárat fizetnünk. De az ezeken kívül eső országokban igen (Svájc, Szerbia és Ukrajna).
  • Az új szabály minden magyar szolgáltatóhoz köthető SIM kártyára érvényes.

Az Index megkereste a három hazai vezető telekommunikációs céget, a Telenor szerint a hívás percek és az SMS-ek száma nem fog jelentősen megugrani, hiába az alacsony ár, viszont jóval nagyobb adatforgalomra számítanak az eddigieknél. A Vodafone hozzátette, társaságuk EU-csomagjaival már eddig is változatlan áron lehetett telefonálni és netezni az új szabályt érintő országokban.

A Telekom úgy látja évről évre nőtt a fogyasztóik igénye, főleg az adatroamingra. A legnagyobb ugrás Németországban, Ausztriában, Olaszországban, Franciaországban és Horvátországban volt tapasztalható. Az Európai Bizottság hozzátette, nagyon büszkék arra, hogy végre sikerült minimalizálniuk az EU-s polgárok további mobilköltségeit.

Ha érdekesnek tartod az Apple világát és szeretnél friss híreket olvasni a témában, akkor kövesd a folyamatosan frissülő iMagazin Shuffle-t!

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!