imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Maximálisan aktiválható iCloud fiókok száma egy eszközön


Használt eszközök adás-vétele során vagy családon belüli készülékcserénél előfordul egy furcsa probléma: egy eszközön maximum 3 Apple ID-t regisztrálhatunk. De mit is jelent ez pontosan és mi rá a megoldás?

A bevezetőben említett jelenség az Apple ID és az iCloud kapcsolatából fakad. Bár sokan nem tudják, de a kettő nem azonos, még ha nagyon hasonlónak is tűnik. Az Apple egy régi korlátozása, ami még sajnos manapság is előbukkan, maximum 3 Apple ID-t enged regisztrálni egy készüléken. Ebből adódóan előfordulhat, hogy új felhasználóként nem tudunk új fiókot regisztrálni, így az iPhone-t sem.

Ez valószínűleg azért van így, mert a fiókhoz tartozik egy iCloud fiók is, amihez 5 GB ingyen tárhelyet kapunk. Természetesen, ha elfogytak volna a lehetőségek, akkor egy másik készüléken regisztrálhatunk új fiókot, majd használhatjuk azt a sajátunkon. De van ennél egyszerűbb megoldás is.

Amikor új fiókot regisztrálunk egy készüléken és ahhoz kapcsolódnak például iTunes Match tartalmak, akkor azzal a fiókot társítjuk a készülékhez. Ebben a pillanatban egy olyan fiókot hozunk létre, amivel még nem aktiváltak iCloud fiókot. Ha megkérjük az előző tulajdonost, hogy törölje az Apple ID-jából a készüléket, akkor elméletileg ez a korlátozás is törlődni fog. Ehhez legegyszerűbb, ha felcsapjuk az icloud.com-ot és a Beállításokban töröltetjük a készüléket.

Előfordulhat, hogy ez sem oldja meg a problémát (ennek sok oka lehet), ebben az esetben érdemes a magyar Apple támogatásnál érdeklődni a hiba okáról.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!