imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Még egy szép képernyővédő a Macedre


Nemrég írtunk egy képernyőkímélőről, mely az Apple TV gyönyörű légi felvételeit hozza el OS X-re is, most pedig az Apple MacBook reklámból megismert, a színeit változtató izgő-mozgó buborékot készítette el egy fejlesztő.

Persze tudjuk, hogy manapság igazából nincs szükség képernyőkímélőkre, hiszen a laptopok kijelzői nem égnek be, de sokunknak talán nem mindegy, hogy milyen látvány fogad a zárolt képernyőn amikor visszatérünk a gépünkhöz. Biztosan sokaknak ismerős is a borítóképen látható buborék, egy hasonlót láthattunk az Apple MacBook reklámjában is, de ez a képernyőkímélő eddig nem került bele az OS X-en kiválaszthatók közé. Íme az Apple MacBook reklám ha esetleg valaki lemaradt volna róla:

Ahogy írtuk a bevezetőben, a reklámban látható buborék nem érhető el alapból Macen, de Felix Grabowski jóvoltából, aki természetesen a reklámvideóból szerezte az inspirációt, most egy nagyon hasonlót letölthetünk a gépünkre. Szinte ugyanazt a látványt kapjuk mint ami a videón is látható, mindössze a buborék mozgása más egy kicsit, mert a letölthető verzió, nem mozog a képernyő sarkai közt. Persze nem kizárt, hogy egy frissítéssel ezt is tudja majd.

A képernyőkímélőt az Apple új 12 hüvelykes MacBook reklámvideója inspirálta. Az volt a motivációm, hogy ez a képernyővédő nem található meg alapból sem iOS sem OS X alatt.A SwiftBubble névre hallgató képernyővédő Swift és Quartz Composer segítségével készült, de a legnagyobb munkát a Photoshop végezte.

Telepítése nagyon egyszerű, alig pár kattintásra lesz szükségünk.

Amennyiben nem engedi telepíteni a csomagot, a rendszerbeállítások biztonság almenüjében engedélyezzük, hogy ne csak az App Store-os alkalmazásokat engedje telepíteni a rendszerünk.
Ha végeztünk a telepítéssel, válaszuk ki a képernyőkímélő menüben az SwiftBubble ikont, és máris gyönyörködhetünk a színes buborékban.

bubble

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!