imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Még egy új iPad jöhet idén? Már tömeggyártásban az AirPods 2?


A Keynote előtt érkezik a “szokásos” pletykacunami, amivel a források igyekeznek felhívni magukra a figyelmet. A mai csokor meglepetése egy eddig nem jelentett iPad.

Már csak 11-et kell aludni a következő Apple Keynote-ig, ami ugyan a szolgáltatásokról fog szólni, mégis az új termékbemutatók miatt várjuk jobban. A bejelentés még friss, a hype megvan, tökéletes időzítés a pletykák kiengedésének a “megbízható források” oldaláról. Aktuális híreink következnek.

Kezdjük az sort az elmúlt évtized legmegbízhatatlanabb Apple jósának számító, mégis minden nagy portál által rendszeresen idézett DigiTimes-szal. Jay Liu a nyomtatott áramkörök beszállítóinak híreire hivatkozik: állítólag a Flexium és a Zhen Ding az iPadekhez, míg a Compeq és a Unitech az új AirPods-hoz növelte meg a gyártási kapacitását. Ebből pedig arra következtethetünk, hogy akár a március 25-i bemutató után közvetlenül kezdődhet a szállítás, lehet elég készlet (nem itthon…).

Ezután jöjjön egy sokkal érdekesebb és meglepő hír: egy Twitter account, ami a CoinX nevet választotta közlésre, és eddigi 11 tweetje mind korai (sikeres) Apple termékek körüli tippnek tűnik, megint írt:

Az iPad 7 (10,2”) és az “új” iPad (10,5”, nem-Pro) egyaránt érkezik. De nem ugyanabban az időben.

Ebben két meglepő is van. Pár napja még a Macotara vegyes híreket kapott forrásaitól, de inkább a 9,7 inch-es 6. generációs méret tartását tartják valószínűbbnek, nem a 10,2 inch-est. Ez az “új” iPad pedig érdekes lehet. A palettába a jóárasított és a Pro vonal közé lőhetjük be első reakciók alapján. Hogy van-e ilyesmire nagy kereslet, ki tudja. Magamból kiindulva nincs, de ha a kommentjeinket olvasom akár az eheti hírünkben, akkor úgy tűnik lenne. A 2017-es iPad utódja? Esetleg ez is már Face ID-val jöhetne? Ki tudja, ezt a vonalat érdemes lesz figyelni.

Persze, jönnek hírek a szolgáltatási fronton is: egyrészt nehezen titkolható, hogy az Apple megkörnyékezte a legtöbb előfizetéses hírportált, és még nem egyértelmű minden. Elég nagy előfizetőbázist kell logikusan beígérnie és nagy pénzeket Cupertinónak ahhoz, hogy a nagyok hagyják a nehezen felépített hűséges táborukat elcsábítani, ugyanakkor kisebb site-oknak ez akár kiugrási lehetőség is lehet.

A tévés szolgáltatás kapcsán érdekesség, hogy a nagy berendelések ellenére az Apple még állítólag nincs kész a saját tartalmaival, így ha hamarosan indulni akarnak, az elején szerezniük kell tartalmakat. A hírek szerint az HBO, a Showtime és a Starz lehet a hármas, akikkel még március 25-ig üzletet kötnek. Ne legyen igazam, de ez valószínűleg azt fogja jelenteni, hogy sokáig csak az USA-ban elérhető szolgáltatás lesz.

A végére pedig csak egy helyzetjelentés, hogy a sajtó mennyire várja az eseményt: a MacRumorson már most megnyerhet valaki egy még be sem jelentett AirPods 2-t! A “jogi nehézségek” miatt sajnos csak az Egyesült Államokban és Kanadában élő nagykorúak számára elérhető a részvétel, de már így is 45 ezer feletti a jelentkezők száma.

Forrás: DigiTimes, Twitter, The Verge, MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!