imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Meg is érkezett a macOS High Sierra hibajavítása


Soron kívül adta ki, szinte azonnal az Apple azt a hibajavítást, ami a tegnap felfedezett Maces biztonsági hibát foltozza be.

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, a macOS High Sierrán felfedetek egy biztonsági rést, ami kivétel nélkül mindenkit érint, aki az Apple legújabb Mac-es operációs rendszerét használja és nem állított be külön jelszóval védett Root felhasználót.

Érkeztek házi megoldások is a probléma elhárítására, de az Apple is rekord sebességgel reagált a problémára és már ki is adta a biztonsági frissítést az alábbi sorokkal tűzdelve:

A biztonság top prioritás az Apple termékeinél, mely sajnos a macOS ezen verziójánál nem teljesült maradéktalanul.

Amikor mérnökeink kedd délután értesülrek a problémáról, azonnal elkezdtünk dolgozni a frissítésen, ami befoltozza ezt a biztonsági rést. Ma reggel 8 órától [Csendes-óceáni idő szerint – a szerk.] elérhető a frissítés, mely később automatikusan települni fog minden legfrissebb verziójú (10.13.1) macOS High Sierrát futtató Macre.

Sajnáljuk. Mind a hibáért, mind pedig az okozott kellemetlenségekért őszintén elnézést kérünk minden Mac-használótól. A felhasználóink jobbat érdemelnek. Azonnal átértékeljük a fejlesztési folyamatainkat, hogy mindez még egyszer ne fordulhasson elő.

Válság kommunikációból és probléma megoldásból jeles. Ti pedig minél előbb telepítsétek a frissítést, még akkor is, ha már reggel végrehajtottátok a biztonsági lépéseket.

Időközben érkezett még egy kis infó. A felhasználók egy része a telepítés után tapasztalt egy apróbb autentikációs, fájlmegosztási hibát, mely az alábbi lépésekkel kiküszöbölhető:

  • Nyiss egy új Terminál ablakot.
  • Írd be a sudo /usr/libexec/configureLocalKDC parancsot és nyomj egy Entert.
  • Add meg a jelszavad.

És már kész is.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!