imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Még erősebb Gorilla Glass jön az iPhone-ba


Talán sokan nem tudják, de az iPhone-ok kijelzője is Gorilla Glassból készül. A Corning ma bemutatta a legújabb üvegét, mely még erősebb lett és jobban bírja, ha leejtjük a telefonunkat.

Két nagy félelme van az embernek az iPhone-jával kapcsolatban. Az egyik, hogy elveszítjük, a másik, hogy leejtjük. Biztosan mindenki látott már törött kijelzős iPhone-t, de persze az összes többi okostelefon viszonylag könnyedén törik, ha leejtjük.

A legtöbb Androidos készülék üvege Gorilla Glassból készül és az iPhone kijelzője is ezt az üveget használja. A Corning ma bejelentette, hogy hamarosan érkezik a Gorilla Glass 5, mely sokkal jobban bírja a talajjal történő ütközést és hamarosan viszontláthatjuk a jövőbeni iPhone-okban illetve Androidos készülékekben.

Az egymást követő Gorilla Glass generációk, újabb és újabb szinteket érnek el. A Gorilla Glass 5 sem kivétel, jóval ellenállóbb lett a leejtésekkel szemben, mint a konkurens gyártók üvegei. Rengeteg valós tesztet végeztünk el, melyeket derék és váll magasságból végeztünk, mert tudjuk, hogy a leejtések miatt szükséges fejlesztenünk a termékünk tartósságát.

A Gorilla Glass 5 nyolcvan százalékban képes túlélni ha 1,58 méterről ejtjük le egy kemény felületre, mint például aszfaltra. Az előző generációs Gorilla Glass 4 mindössze egy méterről tudta teljesíteni ezt az arányt. Egy tanulmány szerint az okostelefon tulajdonosok 85 százaléka legalább egyszer leejti a készülékét, 55 százalékuk pedig évente többször is kockáztatja, hogy szilánkosra törjön a kijelzője.

Corning_GorillaGlass

A Gorilla Glass 5 még ebben az évben elérhető lesz a gyártók számára, hogy felhasználják az okostelefonjaikban, de ez egyúttal azt is jelenti, hogy majd csak a jövőre megjelenő jubileumi iPhone kijelzője kapja meg ezt a strapabíróbb üveget. A Corning elárulta azt is, hogy világszerte 40 különböző gyártónak több mint 4,5 milliárd eszköze használja a Gorilla Glass-t. Az alábbi videó egy kis betekintést enged a Corning laborjaiba, ahol a jövő üvegeit fejlesztik.

Érdekesség, hogy talán nem is lenne Gorilla Glass, ha nincs Steve Jobs, aki még az első iPhone születése előtt elment a Corninghoz és meggyőzte őket, hogy készítsenek el az Apple számára egy erősebb üveget. A Steve Jobs életrajzi könyvből talán már sokan olvasták ezt a sztorit, ha esetleg valaki lemaradt volna róla, akkor itt az iMagazinon is elolvashatja a történetet.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!