imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Még jobb lesz az AppStore


Az Apple már láthatóan nagyon készül a szeptember 7-ei eseményre, a legtökéletesebb kezdés érdekében pedig egy frissítéssel rendbe szedik kicsit az alkalmazásboltot is.

Az Apple tegnap értesítette a fejlesztőket, hogy szerdától, azaz az iPhone 7 várható bemutatásának időpontjától változásokra számíthatnak az AppStore-ban. A frissítés célja, hogy a felhasználók könnyebben találhassák meg az igazán minőségi appokat.

Ennek érdekében rövidesen minden olyan alkalmazást kivágnak az AppStore-ból, amik nem elég naprakészek, vagyis az elmúlt időszakban nem kaptak kompatibilitási frissítéseket. A tisztogatás érinteni fogja azokat az applikációkat is, amik már nem felelnek meg az aktuális irányelveknek, vagy egyszerűen csak nem úgy működnek, mint ahogy kellene nekik. Már ha egyáltalán működnek…

A minőség kiemelten fontos számunkra. Tudjuk, hogy sokan keményen dolgoztok azon, hogy innovatív alkalmazásokat és frissítéseket készítsetek az AppStore-ba csupa új tartalommal és funkcióval. Ugyanakkor vannak olyan applikációk is, amik már nem működnek, vagy nem követik a legfrissebb irányelveket, esetleg jó ideje nem frissültek. Ezen problémák javítása érdekében felülvizsgáljuk az alkalmazásokat, a problémás appok fejlesztőit értesítjük, majd eltávolítjuk őket az AppStoreból.

Az Apple elvileg az összes kategória minden egyes alkalmazását felül fogja bírálni még e hónapban. A problémás appok fejlesztőinek 30 napjuk lesz arra, hogy megfeleljenek az új elvárásoknak. Ha ez nem sikerül, búcsút inthetnek kódsoraiknak.

Az új szabályozás ráadásul a karakterek számát is korlátozni fogja az elnevezésekben. Szerdától nem kerülhet ki olyan új alkalmazás vagy frissítés, ami 50 karakternél hosszabb nevet kapott a keresztségben.
Ezt az Apple az alábbiakkal indokolta:

A keresés az egyik leggyakoribb módja annak, ahogyan egy felhasználó megtalál vagy letölt egy alkalmazást az AppStore-ból. A keresési eredmények manipulálásának érdekében egyes fejlesztők extrém hosszú neveket adtak applikációiknak, amikben gyakran a leírás és egyéb, nem kapcsolódó tartalmak is szerepeltek. Ezek az elnevezések ráadásul nem is voltak teljesen láthatóak, valamint nem jelentettek a felhasználók számára sem információt. Mostantól minden, az iTunes Connectbe küldött alkalmazás és frissítés nevének hossza maximum 50 karakterre lesz korlátozva.

A bejelentéssel párhuzamosan az Apple kiadta az új AppStore irányelveket is, amik már szabályozzák az iOS 10-ben megjelenő újdonságokat. Ilyen például a SiriKit, vagy az iMessage matricacsomagjai. Egyben megjelent az új előfizetési szabályzat is.

Az elmúlt pár hónapban egyébként általánosan érezhető volt, hogy az Apple nagyobb erőforrásokat fektetett az AppStore-ba. Nemrég írtunk róla, hogy a fejlesztőknek kifizetett jutalék mennyisége már elérte az 50 milliárd dollárt. De gondoljunk csak a júniusi bejelentésre Phil Schiller-től, aki gyakorlatilag az AppStore megreformálását helyezte kilátásba.

Pár szóban összefoglalva: olyan újításokat értett ezalatt, mint az összes kategóriában elérhető előfizetéses modell, vagyis hogy havi- vagy éves díjat is kérhetnek a fejlesztők az alkalmazásaikért. Emellett az Apple saját részesedését is a felére – 30%-ról 15%-ra – csökkentette abban az esetben, ha egy felhasználó több mint egy éve fizet elő az adott alkalmazásra.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!