imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Még mielőtt falhoz vágnád az iPhone-t…


A Facebook hamarosan kidobja minden idők legidegesítőbb frissítését. Pánikra semmi ok, mindenki őrizze meg a hidegvérét, megmutatjuk, hogyan lehet kikapcsolni a zavaró funkciót. Nem, nem kalapáccsal…

Megvannak azok a weboldalak, amik maguktól elkezdik lejátszani a beágyazott videót, ráadásul mindezt csutkára nyomott hangerőn? Biztosan ismered ezt a jelenséget, mivel főleg az angolszász oldalakon ennek egy időben elég nagy hagyománya volt, de még a mai napig bele lehet futni ilyenekbe.

Ha pedig azt hitted volna, hogy hamarosan végleg eltűnnek ezek az idegrendszertépázó, könyörtelen oldalak, akkor tévedsz. De még mennyire! Egyenesen a milliárdos nagyságrendű felhasználói táborral rendelkező Facebook vezeti be. Magyarul az sem tudja majd megkerülni a szívatást, aki egyébként kőkorszaki körülmények között tengeti mindennapjait, hiszen fészbúkja még neki is biztosan van.

Mark Zuckerberg egy DJI Phantom drónnal.

Zuckerbergék már egy ideje egyébként egyre agresszívabban nyomják az automatikus lejátszást. Az egész ott kezdődött, hogy a videók maguktól elindultak. Aztán ott folytatódott, hogy ha pár másodpercnél tovább időztél egynél, akkor az kitette magát teljes képernyőre. De ez a mostani frissítés, na ez már több a soknál.

Most komolyan, képzeld el, hogy csecsemő gyermeked fekteted le aludni az éjszaka közepén. Már-már majdnem elaludt, és te a szobából kifelé menet csak átpörgeted a Feeded. Erre elkezd üvölteni valami címeres gyökérség a 9gagről, és kezdődhet az egész előlről. Vagy épp egy baromi érdektelen tárgyaláson/előadáson enyhítenél az unalmadon, és ránézel a fészre, de két másodperc múlva már az egész tárgyaló a Pen Pineapple Apple Pen című klasszikust hallgatja.

Nem is kell tovább ecsetelni a dolgot, szerintem mostanra már mindenki érti, miért hatalmas trollkodás ez. Szerencsére a végsőkig nem mentek el, ha le van halkítva a telefonod, akkor a Facebook is nyugton marad. A frissítés, a cégtől megszokott módon, több részletben fog érkezni, először csak a felhasználók egy kis része kapja meg az átkot, majd szép lassan mindenki. Azok, akik nem úszták meg, és ki akarják kapcsolni a funkciót menjenek a Beállítások Videos in News Feed Start With Sound nevű menüpontba, és itt elvileg visszaállítható lesz a hang nélküli boldog élet.

Itt lesz majd a beállítás
Itt lesz majd a beállítás

Forrás: The Verge és Facebook

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!