imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Még mindig akadnak nehézségek az iPhone X gyártása során


Az ember azt gondolná, hogy jó-jó, nem sikerült összehozni a csúcstelefont szeptemberre, akkor viszont novemberre bőven beérik magukat. Nos, ez koránt sincs így, már a novemberi bemutató is egy nagy hajrá lesz, amiatt a fránya TrueDepth miatt.

Azt mostanra már valószínűleg mindenki tudja, hogy az Apple-nek rendesen meggyűlt a baja az iPhone X gyártásával. Ha másból nem akkor onnan, hogy még most sem lehet kapni, de mi is írtunk már a feltételezhető okokról. Ez a stratégia némileg szokatlan még az Apple részéről is. Mint azt tudjuk, az iPhone X majd két hónappal a bemutatása után kerül csak forgalomba. Más termékeknél (pl.: AirPods, iMac Pro) ugyan láttunk már hasonló stratégiát a vállalattól, de egy iPhone esetében még soha.

Ming-Chi Kuo, a KGI verhetetlen prédikátorának elmélete szerint a TrueDepth kamera okozza a legnagyobb fejtörést most a gyártósoron. Ezt a már ismert feltételezést erősíti most meg a japán Nikkei Asian Review híroldal is.

Rómeó és Júlia tragédiája

Az Apple mérnökei, hogy elüssék az “unalmas óráikat”, fantázianeveket adtak az iPhone X különböző részeinek. Így eshetett meg, hogy az előlapi szenzorszigeten helyet kapó, 30 ezer apró infrapont kibocsátására alkalmas pontprojektor lett a “Rómeó” modul, míg a “Júlia” modul ezeknek a pontoknak a mintázatát detektáló infrakamera becses elnevezése.

A probléma, hogy elvileg Rómeót sokkal nehezebb, és időigényesebb folyamat összerakni, mint Júliát. Tehát nem az egész TrueDepth kamera okozza a gondod, hanem csak a dot projektor, ami igazából érthető is, tekintve, hogy milyen elképesztő technológia áll mögötte. A felhasználók ebből persze csak annyit észlelnek majd, hogy nagyon limitáltak lesznek az iPhone X készletek.

Hogy mennyire, arról Jeff Pu, a tajvani székhelyű Yuanta Investment Consulting elemzője beszélt egy sort. Korábban tőle tudtuk meg, hogy ebben az évben várhatóan 40 millió iPhone X-et lesz képes legyártatni az Apple. Ez a szám, már egy 45 milliós becslés korrekciója volt. Most, Rómeó és Júlia tragédiáját hallva, még lejjebb tippeli a már eleve lejjebb tekert számot is: Pu szerint idén maximum 35 millió készülék lesz kész. Ez, bár nem feltétlen tűnik annyira soknak, azért jelentős visszaesés lenne, ami valószínűleg pont a hazánkhoz hasonló kisebb országokon csattan majd, hiszen nem sanszos, hogy az Apple a fő piacaik rovására írja majd a kiesést.

Ha ez tényleg így néz ki, akkor ebben az évben pár szerencsést eltekintve a többség tényleg csak képről láthat iPhone X-et.

Forrás: Macrumors

Ha az neked már túl késő, akkor nézz szét a webshopunk akciós kínálatában, hogy egy jó árú ideiglenes készülékkel kibekkelhesd a várakozás hosszú hónapjait. Ha nem különösebben mozgat meg az iPhone X, vagy sokallod az árát, akkor az iPhone 8 lesz a te embered telefonod.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!