imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Még mindig az iPhone a legjobb okostelefon


Találtam egy jó kis cikket a TechCrunch-on, gondoltam megosztom Veletek is. Igen, szinte szó szerinti fordítás lesz, de biztos vagyok benne, hogy van aki ennek örül. Aki inkább eredetiben olvasná el, katt ide. A szerző Darrel Etherington, íme a véleménye, hogy miért az iPhone a legjobb okostelefon napjainkban.

„Rengeteg telefont látok nap, mint nap itt a TechCrunch-nál, és őszintén le vagyok nyűgözve az átlagos minőséggel, összehasonlítva az öt évvel ezelőtti helyzettel. Lenyűgöző, hogy az Android mennyit fejlődött ez idő alatt – de az összes munka, amit az androidos gyártok elvégeztek, hogy minél kisebb különbség legyen az ő termékeik és az iPhone között, ami a kezdetektől fogva megfontolandó lépés a versenytársak számára, egyértelművé teszi, hogy még mindig az Apple okostelefonja a legjobb, ami kapható.

Miért most van szükség egy emlékeztetőre? Egyrészt, mert majdnem minden androidos gyártó most jelentkezett új készülékkel. Másrészt, a barátnőm most tért vissza az iPhone használatához egy kis Samsungos kitérő után, és édesapám is bejelentette, hogy ezentúl fényképeződép helyett csak az iPhone 5s-ét viszi magával utazásai alkalmával, ami nagy szó egy igazi fotórajongótól.

Az iPhone kamerája az egyik legnehezebben meghatározható előnye a versenytársakkal szemben – papíron rengeteg androidos telefon kamerája jobban teljesít, de valójában az iPhone készíti a legjobb képeket a mobiltelefonok közül, minimális erőfeszítéssel a fotós részéről.

Az iPhone előnyei az újabb versenytársakkal szemben még az állandó felhasználói élményben (a többféle Android skin és beállítás még mindig azt jelenti, hogy az alkalmazások máshogy fognak viselkedni, attól függően, hogy milyen eszközön használod), a készülék könnyen hordozhatóságában (az óriási kijelzők használat közben jónak tűnhetnek, de az idő nagyrészében a zsebedben pihennek), és a minőségi kivitelezésben rejlenek. És ugyan az iPhone 5s múlt összel jelent meg, semmilyen jel nem utal arra, hogy ne tudná kezelni a legújabb technológiákat használat közben.

Biztos vagyok benne, hogy ennek a véleménynek is vannak ellenérvei, de abban is biztos vagyok, hogy akik már váltottak, azok a szívük mélyén csendben elismerik, hogy minden próbálkozás ellenére, az Apple okostelefontechnológiája túlszárnyalja az újabb versenytársak próbálkozásait.”

Te mit gondolsz Etherington véleményéről? Én őszintén szólva fél percnél többet még soha sem használtam androidos vagy Windows Phone készüléket, de a kamerás részével nagyon egyet tudok érteni. Egyből ki lehet szúrni, hogy iPhone-nal készült-e egy kép vagy sem.

Forrás: TechCrunch, borítókép: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!